Eveniment

Ministrul Transportului anunţă licitaţii pentru modernizarea a trei staţii de cale ferată. Proiectul se ridică la peste 38 de milioane de lei

Ministrul Transportului anunţă licitaţii pentru...

Autor: Andreea Tobias

27.04.2023, 11:54 74

A fost lansată joi licitaţia pentru modernizarea staţiilor de cale ferată Ploieşti Vest, Buşteni şi Videle, anunţă ministrul Transporturilor.

Investiţia, în valoare de 38,87 milioane de lei (fără TVA), este finanţată prin Programul Transporturi şi derulată de CFR SA, afirmă Sorin Grindeanu .

Potrivit acestuia, pentru fiecare contract durata pentru elaborarea proiectului tehnic şi pentru execuţia lucrărilor este de 24 de luni.

Modernizarea celor trei staţii de cale ferată prevede reabilitarea clădirilor de călători, reamenajarea piaţetei staţiilor şi a zonelor adiacente, modernizarea peroanelor şi a copertinelor, prelungirea şi supraînălţarea peroanelor (staţiile Buşteni şi Videle), reabilitarea tunelului pietonal (staţia Buşteni), modernizarea instalaţiilor de telecomunicaţii şi pentru siguranţa circulaţiei şi amenajarea unei parcări în staţia Videle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO