Eveniment

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se declară mulţumit după o cursă cu trenul spre mare, care a ajuns cu 5 minute mai repede în gară. Ce spune despre modernizarea CFR

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se declară...

Autor: Cătălin Legănel

30.04.2019, 12:20 418

Peste 300 de vagoane ale CFR Călători vor fi modernizate în acest an, a anunţat, marţi, ministrul Transporturilor, la sfârşitul unei călătorii cu trenul de la Bucureşti la Constanţa. El a spus că vor începe lucrări de reparaţii şi pe sectorul Constanţa-Mangalia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, la finalul unei călătorii cu trenul de la Bucureşti la Constanţa, că vagoanele vor fi modernizate în România. „Anul acesta se vor moderniza peste 300 de vagoane în România, în unităţile care au astfel de obiect de activitate. Au dublu alocarea bugetară la CFR Călători pentru aceste modernizări. Suplimentar, bineînţeles se va face şi achiziţie de material rulant”, a spus Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a anunţat că şi tronsonul de cale ferată dintre Contanţa şi Mangalia, care face legătura cu multe staţiuni de pe litoral, va intra în lucrări de reabilitare. „Tronsonul acesta, care este foarte folosit timp de trei luni de către turişti, va intra în reabilitare în acest an pe fondurile CFR Infrastructură. Este un proiect destul de costisitor, vorbim de 200 de milioane de euro, probabil că se va lansa şi un proiect de modernizare, dar întreţinerea se va începe anul acesta la acest tronson de 50 de kilometri de cale ferată”, a mai spus Răzvan Cuc.

El s-a declarat mulţumit de călătoria avută cu trenul CFR Călători. „Am decis să fac această călătorie astăzi cu operatorul naţional de transport feroviar tocmai pentru a vedea exact cum se desfăşoară condiţiile de circulaţie pentru turiştii care vin la mare. Am venit cu un tren care a fost modernizat în 2018 în România, asta e foarte important, şi toate investiţiile pe care le va derula de acum înainte CFR Călători pe partea de modernizare de vagoane, de locomotive, se vor face în România. Am fost mulţumit de condiţii. Am făcut o inspecţie în tot trenul să văd toaletele cum sunt, totul a decurs conform aşteptărilor, adică foarte bine. O călătorie de două ore, 225 de kilometri. Eu cred că merită să venim cu trenul la mare”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Trenul cu care a circulat ministrul a ajuns în Gara din Constanţa cu 5 minute înainte de termenul prevăzut.

Răzvan Cuc a anunţat că verificările vor continua în zona litoralului, având în vedere începerea sezonului estival.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO