Eveniment

Primul campus studentesc privat din Bucuresti vrea sa atraga cei 260.000 de studenti din provincie cu chirii de la 80 de euro/luna

17.09.2009, 18:40 644

Campusul universitar construit in Militari afiseazachirii pornind de la 80 de euro/luna de persoana

Compania de dezvoltare imobiliara Genesis Development afinalizat in cartierul Militari un bloc cu 375 de locuintedestinate inchirierii catre studenti si tineri aflati la inceput decariera, acesta fiind primul complex studentesc privat de pe piatalocala. Potrivit informatiilor existente in piata imobiliara, firmaGenesis este detinuta de catre omul de afaceri Liviu Tudor, daracesta neaga acest lucru.

Proiectul, denumit West Gate Studios, cuprinde 11 apartamente cudoua camere, 54 de garsoniere cu o suprafata de 25 de metri patratisi 310 garsoniere cu o suprafata de 35 de metri patrati, chiriilevariind intre 80 de euro, pentru un loc intr-o garsoniera de 25 mp,cu conditia achitarii chiriei in avans pentru 12 luni, si 273 deeuro pentru un loc in apartamentele cu doua camere (70 mp), cu oplata in avans pentru trei luni.

"Proiectul este inchiriat deja in proportie de 25%, in specialde catre angajatii aflati in birourile din proiectul West Gate,aflat in apropiere. Speram ca odata cu inceperea anului universitarsa reusim sa inchiriem integral proiectul. Investitia estimam sa oamortizam in decurs de 10-15 ani", a declarat Rob Stewart,presedintele firmei Genesis Development.

Inca 600 de garsoniere in constructie

Compania are in constructie si o a doua etapa a proiectului,formata din 600 de garsoniere, a caror finalizare este programatapentru jumatatea anului viitor.

"In total putem construi aici 4.000 de locuinte pentru studenti,dar vom dezvolta in functie de cerere", a mai spus reprezentantulfirmei.

Anul viitor ar putea locui in acest proiect aproximativ 2.000din cei 260.000 de studenti, care vin din afara orasului pentru astudia in Bucuresti, in conditiile in facultatile din Capitala audoar circa 37.000 de locuri de cazare in camine.

"Eu dau o chirie de un milion de lei vechi pe luna pentru un locintr-un camin din Agronomie, unde mai stau cu patru colegi intr-ocamera fara baie proprie. La inceputul anului am dat 400 de europentru a prinde acest loc, asa ca o chirie de 80 de euro lunarpentru un camin nou suna atractiv", a declarat Ciprian, un studentdin judetul Prahova, care invata la Academia de Studii Economice(ASE) din Bucuresti.

Chiria unei garsoniere in Militari, de la 250 deeuro

Potrivit informatiilor de pe site-urile de anunturi imobiliaregarsonierele din Militari se inchiriaza cu aproximativ 250 de eurolunar, in timp ce pentru apartamentele cu doua camere proprietariisolicita chirii de circa 350 de euro lunar.

Investitia in primul bloc din proiectul West Gate Studios s-aridicat la aproximativ 20 de milioane de euro si a fost finantatadin fonduri proprii si un imprumut de la Alpha Bank, in timp ceveniturile anuale din inchirierea locuintelor ar putea depasi unmilion de euro. O alta sursa de venituri pentru dezvoltatori esteinchirierea locurilor de parcare (95 de euro/luna) si a spatiilorcomerciale de la parterul blocurilor, unde se gaseste deja unrestaurant si va fi deschis si un supermarket, o curatatorie si uncentru medical.

Dotarile standard ale camerelor prevad echiparea cu aerconditionat, televizor, internet, plita electrica, frigider sicuptor cu microunde.

Liviu Tudor este unul dintre cei mai importanti proprietari despatii de birouri din Capitala, avand in portofoliu parcurile deafaceri West Gate din Militari si Novo Park din Pipera, inchiriatecatre companii precum GE Money, Kraft, Procter & Gamble sauHP.

Campusul universitar este dezvoltat pe terenul din spatelecomplexului de birouri West Gate, situat intre statia de metrouPreciziei si complexul comercial Militari Shopping. Dezvoltatoriiintentioneaza sa construiasca in cadrul proiectului si un club cupiscina acoperita, terenuri de baschet si tenis, in timp ce peparcursul iernii va fi amenajat un patinoar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO