Eveniment

Ravasio, consilierul economic al premierului, a fost numit sef al Fondului Proprietatea

19.03.2008, 19:30 22

Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea a decis, luni, sa renunte la formula de conducere prin rotatie si l-a numit in functia de presedinte al Consiliului pe Giovanni Ravasio, seful consilierilor economici ai premierului Calin Popescu-Tariceanu si membru al Consiliului de administrare al Bancii Europene de Investitii.
Giovanni Ravasio a lucrat in cadrul Comisiei Europene timp de 40 de ani, urmarind evolutiile macroeconomice ale statelor candidate, inclusiv Romania. Acum, el este coordonatorul unui grup de experti care il consiliaza pe premierul Tariceanu in domeniul economic.
Ravasio a fost insa si consilierul premierului Adrian Nastase in perioada anterioara anului 2004. Consiliul de Supraveghere al Fondului a decis, in noiembrie 2007, sa adopte, pentru perioada prealabila selectiei administratorului, o forma de conducere colegiala, cu preluarea lunara, prin rotatie, de catre membri a functiei de presedinte.
Creat ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, in decembrie 2005. Pana in prezent, conducerea Fondului Proprietatea a fost asigurata de Bogdan Hutuca, care l-a inlocuit luna trecuta pe Emanoil Negut.
Membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, Hutuca a fost vicepresedinte la Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Emanoil Negut, seful Corpului de Control al Guvernului, a condus Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea pe parcursul lunii ianuarie.
Potrivit lui Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor, anul acesta ar trebui definitivate procedurile pentru listarea Fondului Proprietatea la cota Bursei de Valori din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO