Eveniment

Renault Technologie: Facem cate 40 de angajari pe luna

03.04.2008, 19:53 55

Renault Technologie Roumanie, centrul de inginerie al Renault, va angaja mai bine de 500 de oameni pana la sfarsitul acestui an. Desi cea mai mare parte a angajarilor se vor face in tara, compania nu exclude angajarea de ingineri francezi.
Angajarile se vor face prin intermediul unor forumuri de recrutare, la sfarsitul acestei saptamani fiind programat cel de-al doilea eveniment de acest gen, la Galati, dupa cel din februarie care a avut loc la Ploiesti.
"Vrem sa facem cat mai multe angajari. Compania angajeaza in medie aproximativ 40 de persoane in fiecare luna. Pentru luna aceasta, incepem cu forumul de la Galati", a precizat Dana Oprisan, directorul de resurse umane al Renault Techonologie Roumanie.
Centrul de inginerie a angajat 700 - 800 de persoane in inginerie si functii suport in 2007 si va mai face inca cel putin 1.000 de angajari in urmatorii doi ani. La sfarsitul anului 2009, compania va avea circa 3.000 de angajati.
In prezent, pentru Renault Tehnologie Roumanie lucreaza mai bine de 1.000 de angajati in birourile de studii din Bucuresti, in timp ce la Pitesti se afla inca 1.000 de angajati ce desfasoara activitati de inginerie pentru uzinele vehicule si mecanica. De asemenea, Renault va mai deschide la sfarsitul anului viitor un centru de incercari la Titu, unde urmeaza sa fie angajati inca circa 500 de angajati pana in 2010.
Pentru fiecare dintre angajatii recrutati la Galati si care vor veni sa lucreze in Bucuresti exista un pachet de relocare, insa reprezentantii companiei nu au precizat ce valoare are acesta. De asemenea, directorul de resurse umane a mai spus ca salariile inginerilor sunt in concordanta cu nivelul pietei din Capitala.
"Ofertele sunt actualizate permanent, un exemplu in acest sens este tocmai faptul ca am reusit sa angajam aproape 800 de persoane anul trecut doar in Bucuresti", este de parere Oprisan, care nu a precizat insa ce salarii vor avea inginerii, intrucat compania se afla inca in procesul de negociere a contractului colectiv de munca.
Principalul obiectiv al companiei este sa angajeze ingineri cu studii superioare pentru a ajunge la acelasi nivel de competenta cu centrele similare pe care le are Renault in Franta.
"Suntem deschisi si fata de recrutarea sub-inginerilor, insa in aceasta privinta situatia este diferita fata de Franta. In facultatile din tara tehnicienii nu sunt foarte bine pregatiti si nici nu sunt motivati", spune directorul de resurse umane al companiei. In ceea ce ii priveste pe ingineri, acestia au o pregatire buna, insa in prezent specializarile din domeniul automotive nu sunt foarte raspandite la nivel local.
"Desi in general inginerii romani stiu engleza si franceza, in ultimul timp am constat o scadere a nivelului de pregatire al acestora in ceea ce priveste limbile straine. Pentru noi este foarte importanta comunicarea, pentru ca avem permanent proiecte transversale cu Franta in cadrul carora trebuie sa luam legatura cu colegii de acolo", a mai spus Oprisan.
Renault face recrutari in mai multe orase din tara. Peste o luna va fi organizat un forum de recrutare in Bucuresti, in iunie, unul la Iasi, in septembrie - la Bacau si in noiembrie - inca unul la Bucuresti.
Chiar daca se axeaza momentan pe recrutarile din tara, organizatia nu exclude angajarea inginerilor din Franta. "In prezent, la 1.000 de angajati romani exista cateva zeci de ingineri francezi care au functii ce variaza de la mangeri de proiect la directori", a explicat Dana Oprisan. Toate activitatile companiei ce tin de centrul de inginerie sunt conduse de la Bucuresti, aici aflandu-se toata echipa de top management.
Printre posturile cele mai cautate se numara cele de arhitect vehicul, conceptor caroserie, conceptor echipament caroserie, conceptor sisteme sasiu sau conceptor sisteme electrice.
Candidatii prezenti la forumul de recrutare ce va avea loc sambata la Galati vor efectua o serie de teste aplicate, tehnice, de logica si de limbi straine. Ulterior vor avea loc interviurile individuale. De asemenea, exista posibilitatea ca ofertele de angajare sa fie facute pe loc pentru candidatii alesi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO