Eveniment

Se anunţă un an fantastic pentru grupurile de private equity: Valorea acţiunilor celor mai mari firme de capital privat a crescut cu peste 40 mld. dolari de la începutul anului 2023

Se anunţă un an fantastic pentru grupurile de private...

Autor: Ştefan Stan

12.02.2024, 08:21 209

Fondatorii şi directorii de top ai celor mai mari grupuri de private equity din SUA au văzut valoarea acţiunilor lor crescând cu peste 40 de miliarde de dolari de la începutul anului 2023, pe măsură ce noi active au intrat în firmele lor.

Acţiunile Blackstone, KKR, Apollo Global, Ares Management şi TPG s-au apropiat sau au eclipsat maxime record datorită unor rezultate financiare mai bune decât se temea. Aceste câştiguri au fost susţinute de creşterea activelor globale ale firmelor, în special a operaţiunilor de investiţii bazate pe credite şi asigurări, care au beneficiat de creşterea rapidă a ratelor dobânzilor.

Câştigurile bursiere au venit într-o perioadă de nelinişte pe Wall Street şi au subliniat diversificarea grupurilor în afara achiziţiilor tradiţionale de companii, care au încetinit dramatic anul trecut.

Marile bănci de investiţii au redus personalul şi au tăiat bonusurile pe fondul încetinirii tranzacţiilor cauzate de creşterea ratelor. În timp ce grupurile de private equity s-au străduit să vândă investiţiile şi să returneze profiturile investitorilor care sunt din ce în ce mai puţini în numerar, randamentele mai mari au sprijinit activităţile lor de creditare mai puţin lăudate, unde activele şi randamentele au crescut brusc.

În 2023, 148 de miliarde de dolari de bani noi din partea investitorilor au intrat în Blackstone, împingând activele sale peste 1 miliard de dolari, majoritatea banilor de anul trecut provenind din operaţiunile sale de creditare şi asigurare. Investiţiile sale în credite private au crescut cu 16,4% anul trecut, rezultate care au ajutat la atenuarea scăderilor de venituri în unitatea sa de private equity.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO