Eveniment

Serena Williams a vorbit în premieră despre scandalul în care a fost implicată: Aşa a fost mereu cariera mea, fără respect pentru viaţa privată, mereu testată

Serena Williams a vorbit în premieră despre scandalul...

Autor: Mihaela Măncilă

01.07.2018, 17:36 72

Serena Williams a vorbit în premieră despre scandalul în care a fost implicată în ultimele zile, după ce a ratat un control anti-doping al USADA. Marea campioană a ţinut să-şi facă public punctul de vedere şi s-a arătat contrariată de modul diferit în care e tratată în comparaţie cu rivalele sale.

Serena are obligaţia de a transmite USADA o oră în care poate fi controlată în fiecare zi, dar un eveniment neprevăzut petrecut pe 14 iunie a stat la baza unui scandal care a făcut înconjurul presei internaţionale. Vizitată de un agent USADA la ora 8:30, Serena nu se afla acasă, dar omul trimis de Agenţia Americană Anti-Drog a refuzat să plece până când Williams nu s-a întors. În momentul în care Serena a revenit acasă, americanca a refuzat să ofere o probă, iar asta a adus-o în atenţia presei internaţionale.

Acum, Serena a vorbit despre ce o deranjează cel mai mult în relaţia pe care o are cu USADA: "Ştiu că mereu am fost testată, nu conta pe ce loc eram, mă testau. Dar e dezamăgitor şi şocant să văd că nu se aplică aceeaşi jumătate de măsură pentru toţi. E ceva cu care m-am obişnuit, aşa a fost mereu cariera mea, fără respect pentru viaţa privată, mereu testată. E ok, am învăţat să accept lucrurile astea. Dar acum văd ce diferenţe sunt de fapt, am citit acel studiu şi am văzut cât de mult m-au testat pe mine faţă de toţi ceilalţi jucători", a spus Serena, care a scos în evidenţă diferenţa dintre ea şi restul competitoarelor, despre care consideră că sunt testate mult prea rar: "Sunt total de acord să fim testaţi, nu mă înţelegeţi greşit. E normal să vrei să ţii acest sport curat. Dar testează-i pe toţi, în mod egal. E iunie şi eu am fost deja la controale anti-doping de cinci ori. De cinci ori şi suntem abia în iunie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO