Eveniment

Sindicaliştii se revoltă şi intră în grevă faţă de Ministerul Tineretului şi Sportului, nemulţumiţi de salariile prea mici

Sindicaliştii se revoltă şi intră în grevă faţă...

Autor: Răzvan Stîngă

27.07.2018, 10:52 92

SNST (Sindicatul Naţional Sport şi Tineret) este nemulţumit de salariile pe care le primeşte şi a decis ca vineri, între orele 10:00-12:00, să organizeze o grevă de avertisment.

Reprezentanţii SNST vor, prin această acţiune, să forţeze Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Muncii să modifice, printre altele, sistemul salarizării, modul de acordare a sporurilor şi egalizarea salariilor din federaţiile sportive naţionale.

”Sindicatul Naţional Sport şi Tineret protestează în numele a peste 3500 de salariaţi din Sport şi Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. În urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcţie, este plătit cu 1300 lei net/luna. Membrii noştri au aşteptat suficient după promisiunile mincinoase ale reprezentanţilor MTS şi MMJS şi sunt hotărâţi să înceteze munca pe o perioadă nedeterminată!” se arată în comunicatul SNTS.

În cazul în care condiţiile nu vor fi acceptate, sindicaliştii vor organiza un miting de protest pe 2 august, iar pe 8 august ameninţă că vor intra în grevă generală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO