Eveniment

Sindicatele din învăţământ fac apel la Ministerul Educaţiei: Profesorii să nu mai fie chemaţi la şcoală. Ne confruntăm cu o urgenţă naţională

Sindicatele din învăţământ fac apel la Ministerul...

Autor: Andreea Tobias

12.03.2020, 11:26 215

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere măsuri urgente din partea Ministerul Educaţiei şi Cercetării: să oblige inspectoratele şi directorii să nu mai cheme angajaţii din învăţământ la lucru.

Sindicaliştii din educaţie consideră că avea de-a face cu o situaţie de urgenţă naţională, iar populaţia trebuie protejată.

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că protejarea oamenilor în faţa COVID – 19, prin toate măsurile care pot fi dispuse, este indiscutabil obligatorie! Federaţia noastră solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării să dispună de urgenţă inspectorilor şi directorilor să nu mai cheme angajaţii la lucru! În mai multe judeţe ale ţării, directorii pun în pericol sănătatea personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic prin chemarea acestora în unităţile de învăţământ”, spune sindicatul, într-un comunicat remis MEDIAFAX joi.

Toate şcolile trebuie să fie dezinfectate în această perioadă, iar angajaţii trebuie să stea acasă, adaugă sindicaliştii.

Chemând profesorii la serviciu, se încalcă drepturile constituţionale ale acestora „prin impunerea forţată a prezenţei”: „Sunt mii de persoane angajate în învăţământ, din întreaga ţară, care sunt puse în pericol în acest moment, dar care pot pune în pericol şi familiile acestora. Deplasările în perioade de alertă crescută trebuie limitate”, se arată în comunicat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO