Eveniment

Stocul de birouri din Bucureşti creşte cu 140.000 mp în acest an

Stocul de birouri din Bucureşti creşte cu 140.000 mp în acest an

Autor: Cristi Moga

24.11.2011, 00:00 103

Stocul de birouri din Bucureşti va creşte în acest an cu circa 140.000 de metri pătraţi, la peste 2,1 milioane de metri pătraţi în clădiri moderne, cele mai importante livrări fiind parcurile de afaceri Platinum Business & Convention Center, Swan Office & Technology Park şi Crystal Tower, potrivit unui studiu al firmei de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis.

Trimestrul al treilea al acestui an a adus cel mai mare volum de livrări, aproape 50.000 mp, datorită finalizării proiectului Platinum de pe DN1, care a contribuit însă şi la creşterea semnificativă a gradului de neocupare din zonă, la 15%. La nivelul Capitalei rata de neocupare este de 15,9%, în uşoară scădere, cel mai ridicat nivel fiind în zona Nord-Pipera, unde un sfert din spaţiile de birouri sunt goale.

Cea mai importantă livrare pentru finalul de an o reprezintă clădirea Crystal Tower de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, unde olandezii de la ING îşi vor muta cea mai mare parte a operaţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO