Eveniment

Studiu MEDjobs: 50% dintre medicii rezidenţi din România vor să se angajeze în primul an de rezidenţiat

Studiu MEDjobs: 50% dintre medicii rezidenţi din...

Autor: Petru Mazilu

14.02.2023, 12:39 82

Aproape jumătate dintre medicii rezidenţi din România îşi caută un loc de muncă în domeniu încă din primul an de rezidenţiat, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de MEDIjobs, o platformă de recrutare medicală din România.

Studiul a arătat că 44% dintre rezidenţii români îşi caută un loc de muncă încă din primul an de rezidenţiat. La polul opus, 17% dintre ei nu au luat momentan în calcul căutarea unui loc de muncă, chiar dacă se apropie de finalul rezidenţiatului. Pentru 15 din 100 de rezidenţi, căutările serioase încep de la jumătatea rezidenţiatului, iar 1 din 10 rezidenţi începe să îşi caute loc de muncă cu un an sau chiar cu 6 luni înainte de sesiunea examenului de specialitate.

Cercetarea a mai arătat că 5 din 10 rezidenţi vor un loc de muncă într-un spital public după absolvirea examenului de specialitate. De asemenea, doar 1 din 10 medici rezidenţi este dispus să lucreze în mediul rural. Totodată, rezultatele arată că 21% dintre medicii rezidenţi ar schimba medicina pentru o carieră în IT.

Studiul a fost efectuat în luna ianuarie, pe un eşantion de 193 de medici rezidenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO