Eveniment

ZF LIVE. Un sector economic important s-a blocat. Paula Rus, Managing Partner, TODAY WORKFORCE: Industria auto trece printr-o transformare, se duce spre automatizare, un proces care pune frână recrutării VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

31.03.2024, 14:14 92

„Deci, dacă înainte de 2020 vorbeam de mii de poziţii deschise în industria auto în România, în acest an practic discutăm despre sute. Este o astfel de diferenţă” a declarat Paula Rus, Managing Partner TODAY WORKFORCE, în cadrul emisiunii de business ZF LIVE.

Piaţa auto locală trece printr-o perioadă în care recrutările au început să scadă semnificativ. Discrepanţa este mare, în contexul în care în urmă cu patru ani nevoia de personal se ridica la nivelul miilor de oameni, iar în prezent, s-a ajuns la sute, explică Paula Rus.

„Industria auto trece printr-o transformare, şi la nivel global şi la nivel de România, pentru că se duce într-o zonă de automatizare. Toată mişcarea asta spre maşinile electrice, care înseamnă un număr de componente mult mai mic decât maşinile pe combustie, provoacă sau implică o transformare a proceselor de producţie.Tot acest proces de retohnologizare, de reorientare, de schimbări de furnizori, de schimbări de beneficiari, induce în în industria automotiv nişte procese care pun pe componenta de resurse umane o stare de frână, o amânare” a mai spus Paula Rus la ZF Live, organizată cu sprijinul Orange Business.

Îndreptarea industriei auto către cele mai noi tehnologii, care înlocuiesc angajaţii obişnuiţi, este principalul factor pentru care nevoia de oameni a scăzut semnificativ, subliniază Paula Rus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO