Femei în business

Proiect ZF/Vodafone. Femei în Business. Andreea Ignat, fondatoare, L‘éclair by Maia: Am ştiut tot timpul ce vreau, am vizualizat şi am obţinut. Sunt cofetarul atipic, nu am învăţat de la mama sau de la bunica să fac deserturi

22.06.2022, 00:06 Autor: Ramona Cornea

„Anul trecut am avut o cifră de afaceri undeva la 100.000 euro, iar în viitor sperăm să ne dublăm vânzările acum că am deschis şi într-un oraş mai mare.“ „Următorul pas pentru noi ar fi francizarea.“

Andreea Ignat, fondatoarea L‘éclair by Maia, o afacere de pro­ducţie de deserturi, afirmă că nu a aavut dificultăţi în business pentru că este femeie, iar furnizorii şi colabo­ratorii companiei sale nu au tratat-o diferit din motive legate de gen. „Nu, nu am întâmpinat probleme în business pentru că sunt femeie. Am ştiut tot timpul ce vreau, am vizualizat şi am obţinut. Nu am avut probleme, nu m-au tratat altfel furnizorii sau colaboratorii. M-am simţit egală unui bărbat. (...) Eu sunt cofetarul atipic, nu am crescut pe lângă mama şi bunica să fac deserturi. Am fost nevoită, am fost pusă în faţa faptului împlinit. Adică avem un business, trebuie să îl facem să meargă, să venim cu idei noi, trebuie să muncim. De aici a pornit toată ideea, aşa am ajuns unde suntem“, a declarat Andreea Ignat în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Andreea Ignat a intrat în antreprenoriat în anul 2015, când a deschis un bistro în Reghin unde servea deserturi homemade.

În prezent conduce o afacere de producţie de deserturi şi are un obiectiv ambiţios - să dezvolte o reţea de franciză.

„Anul trecut am avut o cifră de afaceri undeva la 100.000 euro, iar în viitor sperăm să ne dublăm vânzările acum că am deschis şi într-un oraş mai mare. Următorul pas pentru noi ar fi francizarea. Pentru noi urmează un rebranding maximum până la finalul lunii august. Oamenii au o schimbare de nume şi de tot ce înseamnă conceptul“, a spus antreprenoarea.

Povestea businessului L‘éclair by Maia a început acum 7 ani când Andreea Ignat şi soţul său au deschis un bistro în Reghin.

„Am încercat să facem produse cât mai naturale, cât mai proaspete şi să oferim oamenilor ceva ce nu era, un loc vesel, un loc cu o cafea de origine şi cu un desert cu ingrediente 100% naturale. Am început cu patru feluri de deserturi, am avut o plăcintă de mere, un cheesecake făcut la cald şi cred că un tort cu iaurt şi de aici am dezvoltat multe alte reţete pe parcursul anilor.“

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone - Ziarul Financiar, care le oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

 

Ce a mai spus Andreea Ignat, fondatoare, L‘éclair by Maia, în cadrul emisiunii de Femei în Business:

De ce Reghin? Era o piaţă pentru cafea de specialitate şi pentru deserturi sofisticate?

„Era o piaţă pentru că pe vremea aceea nu era nicăieri, cred că în tot judeţul eram primii care au adus cafeaua de origine, o cafea de specialitate. Şi nu erau prăjituri, erau prăjiturile clasice. În Reghin, aveam o singură cofetărie, erau deserturile de pe vremuri. Şi atunci am venit noi cu altceva, cu o prăjitură caldă lângă o cafea. Toată lumea venea şi ne căuta pentru dimineaţa noi avem tot timpul ceva proaspăt.“

Cum a venit extinderea către Târgu-Mureş?

„Extinderea propriu zisă către Târgu-Mureş s-a întâmplat acum trei luni abia, dar noi am aplicat acum patru ani pentru StartUp Nation pentru un laborator pentru producţie. Între timp mi-a intrat în viaţă Carmela Dragomir. Ea m-a îndrumat în toţi aceşti ani şi m-a ajutat să cresc, a văzut potenţialul în mine. Am început să mă duc la cursuri, dânsa m-a dus la primul meu curs, la Bucureşti. Şi de acolo am început să merg la cât mai multe cursuri şi să învăţ tot mai mult. Şi a început să îmi placă.“

Ce studii aveţi şi cât de mult v-au influenţat parcursul?

„Studiile mele nu m-au ajutat, adică poate m-au ajutat la partea de evenimente şi în discuţia cu oamenii. Am terminat psihologie şi ştiinţe ale educaţiei, fără vreo legătură cu ceea ce fac acum. Mă ajută cursurile pe care le urmez, masterclass-urile. În România avem oportunităţi foarte mari, în Bucureşti sunt două şcoli destul de mari unde vin patiseri de talie, avem nume foarte bune din industria aceasta care vin şi te învaţă câteva zile, după care vii acasă şi pui în practică ce ai învăţat acolo.“

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone