IMM

Un antreprenor din Vâlcea cu 13 farmacii a predat afacerea următoarei generaţii

Un antreprenor din Vâlcea cu 13 farmacii a predat...

Autor: Georgiana Mihalache

10.12.2018, 00:07 3583

Farmacia Băjan, un business de familie de 13 farmacii înfiinţat în urmă cu 27 de ani în Râmnicu Vâlcea, a pornit de la o singură farmacie într-o casă cumpărată în 1991 cu credite la bancă şi împrumut de la prieteni, iar în prezent are 13 unităţi în Vâlcea şi Argeş şi urmează să se mai extindă.

Afacerile companiei au ajuns la peste 41 de milioane de lei în 2017, în creştere cu 24% faţă de anul precedent, iar profitul net a fost de 2,4 milioane de lei, potrivit informaţiilor de la Finanţe.

„Am pornit afacerea în 1991, soţia mea era farmacistă, ea a fost cu profesia. Am cumpărat o casă cu credit la bancă, am utilat-o şi am deschis o farmacie mică în care lucra soţia. După o muncă susţinută, am mai angajat două persoane şi astfel am făcut prima farmacie privată din Râmnicu Vâlcea. Acum urmează să o preia băieţii mei“, a spus pentru ZF Ilie Băjan, antreprenorul care a fondat compania.

În 1994 a deschis a doua farmacie într-un spaţiu comercial, iar după aceea extinderea a continuat până la cele 13 farmacii din prezent. În 1993, pentru că nu găsea medicamente în partea de distribuţie, antreprenorul a decis să înfiinţeze propriul depozit farmaceutic, Depofarm, cu afaceri de 37 mil. lei în 2017, în creştere cu 23% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO