Mediafax.biz Exclusiv

Akzo Nobel Coatings vrea să deschidă zece showroom-uri în 2011 şi 2012, primul în Bucureşti

Autor: Dornescu Ioan Valeriu

25.01.2011, 17:11 49

"Ne-am propus ca până la finele lui 2012 să inaugurăm un lanţ dezece unităţi, în Bucureşti şi oraşele reprezentative din ţară.Primul magazin va fi deschis în Capitală, în perioada următoare", aafirmat Pintea.

El a spus că unităţile vor avea o suprafaţă medie de 120 demetri pătraţi şi vor fi utilizate pentru comerţ, dar şi pentrulansarea, prezentarea sau testarea de produse.

Akzo Nobel Coatings este importator de vopsele pe segmentulpremium, produse în Marea Britanie, Ungaria şi Polonia, are peste50 de distribuitori la nivel naţional şi colaborează cu reţelele debricolaj.

Portofoliul de produse al companiei controlate de grupul olandezAkzo Nobel include şi lacuri şi adezivi pentru mobilă, cu o pondereredusă în cifra de afaceri.

"Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat anul trecut cu 5%faţă de 2009, în condiţiile în care piaţa de lacuri şi vopsele ascăzut cu 20% în 2010. Segmentul premium, pe care suntem prezenţi,nu a fost atât de afectat de criză, iar în acest an preconizăm unavas de 5-10% al afacerilor companiei", a spus Pintea.

El estimează că piaţa de lacuri şi vopsele a atins un nivel de160-170 milioane euro anul trecut şi ar putea stagna sau scădeauşor în 2011.

"S-a ajuns aproape de fundul prăpastiei, iar piaţa nu poatescădea mai mult. Renovările sunt singurul domeniu care ne dădeocamdată speranţe pentru viitor. Relansarea va veni princreşterea consumului, dar pentru asta este nevoie ca oamenii să-şirecapete încrederea", a adăugat managerul companiei.

Afacerile companiei au totalizat 13,7 milioane lei în 2008,conform datelor remise Ministerului de Finanţe, iar în anul următorau avansat cu 10%, potrivit companiei.

Compania a intenţionat să intre pe segmetul producţiei printr-oinvestiţie într-o fabrică, la Codlea, în judeţul Braşov, unde aachiziţionat în 2007 un teren de trei hectare, dar proiectul a fostulterior abandonat.

Pe de altă parte, la jumătatea anului trecut, Akzo NobelCoatings a anunţat că grupul olandez discută preluarea unuiproducător de vopsea din România, tranzacţia urmând să aibă loc celmai devreme în 2011. Pintea nu a dorit să ofere informaţii privindacest proiect.

Grupul olandez Akzo Nobel este prezent în România şi prindiviziile de vopsele pentru industria maritimă şi vopselepulbere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO