Mediafax.biz Exclusiv

Autonet, Satu Mare: Afaceri de 120 mil. euro din vânzarea de piese auto

Autor: Laurentiu Cotu

23.09.2011, 13:01 438

Pe de altă parte, câştigul net realizat anul trecut de compania Autonet Import a scăzut la circa 14,6 mil. lei (3,5 mil. euro), faţă de un nivel de 22,1 mil. lei (5,2 mil. euro), obţinut în anul precedent, arată datele financiare publicate de companie.

Numărul mediu de angajaţi ai companiei a crescut de la 670 de oameni în 2009 la 758 de persoane anul trecut.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania Autonet Import este controlată de Zoltan Kondor, 45 de ani, cu o participaţie de 70% din acţiuni, şi de Mihaly Lieb, 44 de ani, cu 30% din titluri.

Cei mai mari importatori şi distribuitori de piese auto din România sunt Autonet, Autototal, Augsburg, Meteor şi Elit, iar vânzările acestora sunt orientate în principal catre serviceuri independente şi magazinele de piese auto.

Piaţa pieselor de schimb din România va creşte în acest an cu 5%, la 1 miliard de euro pentru că autoturismele cum părate înainte de criză ies din garanţie, estimează Asociaţia Distribuitorilor de Piese Auto din România (ADPAR), care reuneşte 23 de comercianţi de componente auto cu afaceri cumulate de 325 de milioane de euro.

Printre companiile membre se numărăAugsburg International, Elit România, Autonet sau Autototal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO