Mediafax.biz Exclusiv

Olandezii de la Nidera şi-au dublat anul trecut afacerile în tradingul cu cereale din România

Autor: Gabriel Razi

25.08.2011, 13:09 277

"Anul trecut a fost un an de excepţie. Preţurile s-au dublat la unele produse, în consecinţă şi rulajele, în plus cantităţile exportate şi producţia agricolă la grâu, porumb şi rapiţă a fost mai mare. În schimb am avut pierderi imense din cauza neseriozităţii furnizorilor", explică Victor Beznea, director general al Nidera.

Compania, aflată între primii cinci jucători de pe piaţa tradingului de cereale din România, şi-a dublat afacerile în 2010, al treilea an consecutiv de creştere.

Astfel, dacă în 2008 compania cu sediul central la Rotterdam derula afaceri de 30,3 milioane euro, în 2009 a ajuns la 47,5 milioane de euro, iar anul trecut a urcat la 97,5 mil. euro.

Pe de altă parte, Nidera este unul dintre traderii cu cel mai mic număr de angajaţi din România. Olandezii au în biroul din Bucureşti 16 angajaţi, trei dintre aceştia ajungând în companie în ultimul an.

La un calcul simplu, Nidera este unul dintre cele mai eficiente businessuri locale în condiţiile în care fiecare angajat aduce companiei circa 6 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO