Mediafax.biz Exclusiv

Până în ianuarie nu avem nicio problemă, problema este ce se va întâmpla anul viitor, spune Marius Cristescu, proprietarul grupului Bega

Autor: Claudia Medrega

02.11.2011, 12:30 116

El a adăugat că a resimţit favorabil evoluţia din al treilea trimestru, pe partea de exporturi, însă pentru anul 2012 se declară rezervat.

"Până la sfârşitul acestui an este bine. Până în ianuarie nu avem nicio problemă. Problema este ce se va întâmpla anul viitor. Anul 2012 îl privim foarte rezervat. Este foarte greu de făcut o previziune ce se va întâmpla. Anul viitor posibilitatea de creştere a exporturilor nu cred că va fi prea mare. Am bugetat un nivel al exporturilor pentru 2012 comparabil cu cel din acest an", spune Cristescu,.

El a precizat că singura creştere bugetată este pe turism şi pe spaţii de închiriat.

În ceea ce priveşte investiţiile, oamenii de afaceri ezită să se lanseze în proiecte noi având în vedere contextul internaţional incert, preferând să folosească resursele financiare în principal pentru acoperirea pierderilor din anii trecuţi.În plus, o parte din fonduri sunt constituite în lichidităţi pentru a face faţă eventualelor situaţii dificile.

"Cea mai mare problemă anul viitor va fi de finanţare", crede Cristescu.

Fraţii Cristescu deţin, prin grupul Bega, circa 30 de firme din mai multe domenii, printre care industria chimică (Begachim, Chimforex), foraj petrolier (Foraj Sonde Craiova), comerţ (Bega Com), turism (Bega Turism), transport (Bega Trans Auto) şi imobiliare (Bega Imobiliare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO