Mediafax.biz Exclusiv

Traderul Tinmar Ind ia 24 mil. euro de la primele două bănci

Autor: Roxana Petrescu

20.07.2011, 19:21 366

Potrivit unor informaţii publicate înMonitorul Oficial, compania a hotărât solicitarea unui plafonglobal de finanţare de 42 de milioane de lei (circa 10 milioane deeuro) de la BRD pentru o perioadă de 12 luni şi a solicitatmajorarea unei facilităţi de credit de la 17,6 milioane de lei pânăla 78 de milioane de lei de la BCR.

Plafonul global de finan ţare reprezintă înlinii mari o combinaţie de două sau mai multe tipuri de finanţăricare au o limită maximă.

"Aceşti bani nu au fost accesaţi pentruanumite proiecte speciale, ci pentru activitatea de zi cu zi afirmei", a declarat George Voicu, director de furnizare din cadrulTinmar Ind.

Potrivit informaţiilor de pe site-ulcompaniei, grupul Tinmar Ind a avut anul trecut afaceri de 176,2milioane de euro, în creştere cu aproape 70% comparativ cu finalulanului 2009. Compania a avut un profit net de peste 7 milioane deeuro, în creştere faţă de cel de 2,9 milioane de euro raportat în2009.

Dincolo de furnizarea de energieelectrică, Tinmar Ind se ocupă şi de comercializarea de gazenaturale, îngrăşăminte chimice sau produse petroliere.

Pe partea de furnizare de energieelectrică, principalele categorii de clienţi din portofoliul TinmarInd vin din industria chimică, industria metalurgică, transportulpublic sau industria constructoare de maşini şi ceapetrolieră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO