Mediafax.biz Exclusiv

Urdăreanu vinde sediul UTI din Capitală unui milionar grec

Urdăreanu vinde sediul UTI din Capitală unui milionar grec

Autor: Cristi Moga

31.01.2012, 20:17 1723

Clădirea de pe strada Vasile Lascăr are o suprafaţă închiriabilă de circa 8.000 mp şi chiriaşi precum Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii, Uniunea Europeană sau firma de avocatură Bulboacă & Asociaţii, în timp ce grupul UTI ocupă patru din cele 11 etaje ale imobilului.

Potenţialul cumpărător este fondul elen de investiţii Zeus Capital Partners, controlat de omul de afaceri Stelios Zavvos, care alături de George Soros, Daniel Dăianu şi alţi 90 de economişti, foşti şefi de state şi guverne sau oameni de afaceri au semnat la sfârşitul anului trecut o scrisoare comună prin care cer autorităţilor europene soluţii pentru ieşirea de criză.

"Vă confirm că am discutat cu fondul de investiţii Zeus despre posibilitatea vânzării clădirii UTI HQ, dar discuţiile s-au întrerupt cel puţin deocamdată", a declarat pentru ZF Tiberiu Urdăreanu.

Reprezentanţii Zeus nu au comentat informaţiile până la închiderea ediţiei.

Surse apropiate discuţiilor susţin, totuşi, că o tranzacţie ar putea fi încheiată în următoarele trei săptămâni.

Clădirea de birouri este deţinută de firma UTI Headquarters, controlată de Urdăreanu prin intermediul firmelor UTI Holdings din Olanda şi Electroproiect din Bucureşti, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Investiţia în această clădire a fost finanţată şi printr-un contract de leasing semnat cu UniCredit Leasing Corporation.

Zeus Capital este un fond activ în zona Europei Centrale şi de Est de mai mulţi ani. Compania a mai cumpărat în România două portofolii cu câteva zeci de apartamente fiecare în nordul Capitalei - pe şoseaua Nordului şi pe malul lacului Tei -, precum şi un teren în zona de est, pe malul lacului Pantelimon.

Randamentele obţinute de aceste fonduri de investiţii din achiziţia unor clădiri de birouri pot ajunge la 9-10%, în euro pe an, în condiţiile în care blocajul din piaţa finanţărilor a continuat să erodeze valoarea de piaţă a proprietăţilor din România.

Un alt fond de investiţii elen, Bluehouse Capital, a realizat anul trecut două achiziţii pe piaţa imobiliară locală, cumpărând imobilul de birouri Astoria Business Center din Bucureşti şi clădirea magazinului Praktiker din Craiova.

Cei doi investitori, atât Zeus cât şi Bluehouse, au o politică extrem de rezervată în ceea ce priveşte apariţiile publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO