Politică externă

McCain: Obama nu are mai multa minte decat Paris Hilton

01.08.2008, 19:36 11

Barack Obama, candidatul democrat la alegerile prezidentiale, il acuza pe adversarul sau, John McCain, ca incearca sa-i sperie pe alegatori prin atacuri la adresa sa, dupa ce candidatul republican a lansat o reclama in care-l eticheteaza pe senatorul de culoare ca fiind mai mult o celebritate decat un lider.
Campania acerba pentru Casa Alba a fost dinamizata dupa ce John McCain a lansat miercuri un nou spot televizat impotriva adversarului sau democrat, Barack Obama, comparandu-l pe senatorul de Illinois cu vedetele americane care au o reputatie proasta, Britney Spears si Paris Hilton.
"Este cea mai mare vedeta din lume. Dar este el pregatit sa conduca? Cu preturile mari la combustibil, Obama spune nu forarii petrolului din largul apelor si vrea sa mareasca pretul energiei electrice. Mai mult petrol strain, taxe mai mari. Acesta este adevaratul Barack Obama", relateaza reclama.
Imaginile folosite in spot sunt cele din cadrul turneului european al senatorului democrat, mai precis de la vizita de la Berlin, unde acesta a tinut un discurs in fata a peste 200.000 de persoane. Turneul de campanie al lui Obama a cuprins tari precum Afganistan, Irak, Franta, Marea Britanie sau Germania, calatorie ce l-a pus in umbra pe republicanul McCain.
Desi Obama nu se astepta la rezultate bune in sondaje in urma turneului sau international, ultimele studii sunt in favoarea sa. Potrivit unui sondaj al postului de televiziune CNN, senatorul de Illinois este creditat cu 51% din intentiile de vot, iar McCain cu 44 de procente.
Cei care conduc campania lui Obama nu s-au lasat mai prejos si au lansat imediat un spot in care-l acuza pe McCain ca "foloseste politicile trecutului" si arata imagini cu candidatul republican si presedintele George W. Bush, care se bucura de o popularitate extrem de scazuta.
"Isi petrece o multime din timp vorbind despre mine. Ati observat? N-am vazut inca o reclama in care vorbeste despre ce va face el. Si motivul este pentru ca acei baieti stiu ca n-au raspunsuri bune. Stiu ca in ultimii opt ani de zile au facut un dezastru", a fost raspunsul lui Obama.
Senatorul de Illinois, care se afla intr-un turneu de promovare a politicilor sale economice, a ras de argumentele pe care campania lui McCain le aduce impotriva sa.
"Nu e destul de patriot. Are un nume nostim. Nu arata ca toti presedintii de pana acum de pe bancnotele americane. Astea sunt argumentele lor. Dar e riscant. Traim intr-o perioada in care este prea riscant sa nu te schimbi. E riscant sa continui ceea ce faci", a spus Obama.
In turneul sau, Obama a fost insotit de senatoarea Claire McCaskill, o sustinatoare inversunata a candidatului Partidului Democrat.
"Spun ca este arogant, ca nu e patriot, bla, bla, bla", le-a spus McCaskill sustinatorilor din statul Missouri. De asemenea, seful de campanie al candidatului democrat, David Axelrod, a calificat reclama lui McCain ca fiind "fara sens".
"O sa parafrazez: Oops, a facut-o din nou", a spus el, facand referire la unul dintre cantecele lui Britney Spears.
"Acesta nu este John McCain la care ne asteptam", a adaugat el.
O mare parte din actuala campanie prezidentiala are loc pe internet, Obama bucurandu-se cel mai mult de beneficiile sale. Desi multi cantareti care-l sustin pe senatorul democrat i-au dedicat cantece, unii nu au reusit sa impresioneze. Incercarea cea mai recenta a avut-o rapperul Ludacris, care i-a suparat pe ambii candidati la alegerile prezidentiale.
In noul sau cantec "Politica", cantaretul povesteste cum lui Obama ii este destinat sa castige presedintia SUA, spune despre Bush ca este "handicapat mintal", iar McCain nu-si are locul pe niciun scaun (prezidential - n.n.) "decat daca e paralizat".

John McCain, candidatul republican pentru Casa Alba:
"Este cea mai mare vedeta din lume. Dar este el pregatit sa conduca? Cu preturile mari la combustibil, Obama spune nu forarii petrolului din largul apelor si vrea sa mareasca pretul energiei electrice. Mai mult petrol strain, taxe mai mari. Acesta este adevaratul Barack Obama"

Barack Obama, candidatul democrat pentru Casa Alba:
"Isi petrece o multime din timp vorbind despre mine. Ati observat? N-am vazut inca o reclama in care vorbeste despre ce va face el. Si motivul este pentru ca acei baieti stiu ca n-au raspunsuri bune. Stiu ca in ultimii opt ani de zile au facut un dezastru"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO