Politică

Reacţia PSD după ce Ludovic Orban a fost la masa discuţiilor cu Mugur Isărescu: Liberalii recunosc ”spăşiţi” că situaţia României este una stabilă

Reacţia PSD după ce Ludovic Orban a fost la masa...

Autor: Teodor Bobei, Mediafax

16.10.2019, 12:54 25163

PSD consideră că Ludovic Orban, ”premierul fără Guvern”, recunoaşte că a discutat cu Mugur Isărescu şi că nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce priveşte situaţia economică, dar şi că, după toată propaganda mincinoasă, liberalii recunosc ”spăşiţi” că situaţia României este una stabilă.

”Ludovic Orban, premierul fără Guvern, recunoaşte că a discutat cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi că nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce priveşte situaţia economică a României. După toată propaganda mincinoasă din ultimii ani, îi vedem acum pe liberali recunoscând spăşiţi că situaţia României este una stabilă, cu potenţial de creştere continuă. Nici greaua moştenire nu mai e ce era odată…”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, al cărui nume este vehiculat pentru a prelua funcţia de prim-ministru, s-a întâlnit luni cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. ”E normal să am discuţie cu guvernatorul BNR. am fost într-o comunicare constantă”, a spus liderul liberal.

”Da. E normal să am discuţie cu guvernatorul BNR. De altfel, noi am fost într-o comunicare constantă cu guvernatorul BNR. E nromal să discut cu guvernatorul BNR privitor la situaţia economică. Practic am colaborat cu guvernatorul BNR din 1999. A urmat o colaborare foarte bună din momentul respectiv până astăzi şi va continua una şi mai bună de acum înainte. Am abordat problemele importante”, a declarat Ludovic Orban.

Încrederea în Guvernul Dăncilă a fost retrasă prin adoptarea moţiuni de cenzură, în plenul reunit de joi al Parlamentului. Klaus Iohannis a avut, vineri, consultări cu partidele în vederea formării unui nou Guvern. Şeful statului a spus că marţi, cel târziu, va anunţa desemnarea noului premier. PNL a decis în urmă cu câteva luni ca Ludovic Orban să fie propunerea de prim-ministru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO