Prima pagina

Internet Explorer 8 ar putea afecta veniturile publicitare ale Google

Internet Explorer 8 ar putea afecta veniturile publicitare ale Google
28.08.2008, 15:30 13

Microsoft a lansat astazi o noua versiune a browserului Internet Explorer, care include un instrument ce ar putea afecta afacerile pe segmentul publicitatii online ale unor rivali precum Google, scrie Financial Times.
Functia InPrivate din Internet Explorer 8 permite utilizatorilor sa acceseze site-uri fara a dezvalui tertilor informatii despre propriile preferinte. Unele companii aduna date despre obiceiurile de navigare are consumatorilor pentru a furniza reclame targetate. Google a intrat de curand pe acest segment prin achizitia firmei de publicitate online DoubleClick.
Desi 90% din veniturile Google provin din publicitate afisata alaturi de rezultatele motorului de cautare, gigantul online spera ca o parte importanta din venituri sa se bazeze pe noul model de business.
Internet Explorer 8 se afla in continuare in stadiu de testare (beta) si va fi inclus ulterior in sistemele de operare Windows.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO