Prima pagina

Investkredit estimeaza un volum al creditelor imobiliare de 500 mil. euro pentru 2008

09.04.2008, 13:30 16

Banca austriaca Investkredit a acordat de la intrarea pe piata romaneasca, la sfarsitul anului 2006, finantari imobiliare in valoare de 620 milioane de euro, iar pentru acest an estimeaza un volum al creditelor de circa 500 milioane de euro.

Vicepresedintele reprezentantei din Romania a Investkredit, Ioana Lorenz, a mentionat ca valoarea finantarilor pe piata romaneasca acordate de banca va ramane semnificativa, in ciuda crizei financiare internationale: "Criza financiara internationala nu ne afecteaza finantarile, targetul nostru din Europa de Est fiind foarte atractiv, iar atata timp cat cererea va fi mai mare decat oferta, nu vom intampina probleme".

De la inceputul anului, Investkredit, specializata in finantari imobiliare, a acordat credite in valoare de circa 200 milioane euro, pentru proiecte in Romania.

Investkredit a intrat pe piata romaneasca la sfarsitul anului 2006, prin deschiderea unei reprezentante la Bucuresti.

Compania mai are reprezentante in Slovacia, Ungaria, Cehia, Polonia si Germania.

Investkredit face parte din grupul Volksbank si este specializata pe segmentele de nisa ale pietei imobiliare si corporative din Austria, Germania, Elvetia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Cehia, Ungaria si Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO