Prima pagina

Secretarul Trezoreriei SUA: Vom face tot ce e necesar pentru a calma pietele

Secretarul Trezoreriei SUA: Vom face tot ce e necesar pentru a calma pietele
14.03.2008, 18:27 12

Autoritatile americane vor face "tot ce este necesar" pentru a mentine increderea investitorilor in pietele financiare, a declarat astazi secretarul Trezoreriei Americane, Henry Paulson, citat de Bloomberg.
Declaratia lui Paulson vine la doua zile dupa ce Rezerva Federala Americana a anuntat ca va oferi sprijin financiar bancii de investitii Bear Sterns, afectata de criza de lichiditate.
Increderea in banca de investii Bear Stearns s-a prabusit vineri dupa ce compania a declarat ca a incheiat un acord cu Rezerva Federala si JP Morgan Chase & Co pentru a primi o finantare de urgenta din cauza scaderii lichiditatilor cu care aceasta ar trebui sa faca rambursari catre aactionari.
Initial actiunile firmei de brokeraj au avut un impuls de crestere, dar imediat dupa deschiderea bursei, acestea au inceput sa scada, jumatate din valoarea sa de piata fiind stearsa cu buretele intr-o cadere fara precedent pentru o firma de pe Wall Street de talia acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO