Prima pagina

Tariceanu l-a "concediat" pe Sebastian Bodu (Update)

Tariceanu l-a "concediat" pe Sebastian Bodu (Update)
19.01.2007, 15:32 18

Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a eliberat, astazi, din functie pe presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, membru al Partidului Democrat, pentru inducerea in eroare a opiniei publice in legatura cu masuri ale Guvernului, prin declaratii de ordin politic.
"Primul-ministru considera ca este inadmisibil ca un secretar de stat sa atace decizii ale Guvernului, in loc sa contribuie la aplicarea lor corecta, pozitionandu-se astfel in afara structurilor guvernamentale in care este angajat. Sebastian Bodu a prezentat public recent o serie de pareri personale legate de taxa pe viciu, de taxa de prima inmatriculare si de Agentia Nationala de Integritate, care nu au nici o legatura cu calitatea de secretar de stat in care vorbea, ci erau mai degraba declaratii de natura politica", se afirma intr-un comunicat al Guvernului.
Decizia premierului Tariceanu a fost publicata, astazi, in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare in aceeasi zi.
Potrivit unor surse din cadrul PNL, liderii liberali i-au cerut lui Tariceanu sa ia masuri in cazul lui Bodu, pentru criticile aduse de acesta Guvernului intr-un interviu publicat ieri in cotidianul Evenimentul Zilei.
Presedintele ANAF afirma, in interviu, ca ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a mentinut taxa pentru prima inmatriculare desi fusese avertizat in legatura cu pozitia CE, critica introducerea taxei pe viciu si acuza "lipsa de vointa" a partenerilor de guvernare ai PD in ceea ce priveste Agentia Nationala de Integritate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO