Profesii

Statistică BestJobs: Salariile nete ale specialiştilor din IT pot ajunge până la 4.600 de euro pe lună, în timp ce câştigurile din HoReCa şi Turism se menţin sub salariul mediu net naţional

Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs

Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs

Autor: Cristina Bellu

07.09.2022, 11:28 332

Chiar dacă ridicarea restricţiilor din primăvara acestui an a dus la o redresare a domeniului HoReCa şi la revitalizarea turismului, fapt care a determinat o creştere cu 10% a salariilor în cele două sectoare, totuşi cele mai multe poziţii din industrie nu depăşesc salariul mediu net, la nivel naţional, arată o analiză a platformei de recrutare BestJobs.

 

Astfel, printre joburile specifice sezonului estival se numără rolul de Recepţionist, cu 500 - 700 de euro pe lună, în medie, Agent turism, cu o ofertă salarială medie cuprinsă între 600 - 800 de euro pe lună, Ospătar, care poate accesa un salariu mediu de 500 - 800 de euro/lună şi Livrator, cu un salariu mediu lunar de 500 - 650 euro.

„În urma valului semnificativ de activităţi specifice sezonului estival, observăm că densitatea ofertelor profesionale a fost mai mare în Constanţa, Bucureşti, Braşov, Cluj şi Timişoara, principalele oraşe cu potenţial turistic din România, care în acelaşi timp sunt principalii poli demografici şi economici la nivel naţional”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs.

La polul opus se încadrează salariile nete ale specialiştilor ce lucrează în domeniul IT, care pot ajunge până la 4.600 de euro.

Un astfel de job este cel de Senior CĂĂ Developer, precum şi cel de DevOps Engineer, iar ambele pot fi realizate de la distanţă, în timp ce un Country Manager poate atinge nivelul de 4.000 de euro.

Un Senior Sales Executive poate accesa o ofertă salarială medie de 3.600 de euro pe lună, în timp ce salariul lunar net al unui Automation engineer Siemens PLC este de 2.500 de euro, potrivit datelor   BestJobs.

Companiile au mai recrutat în această vară pentru poziţii precum Merchandiser, cu o ofertă salarială medie care porneşte de la 450 de euro şi poate ajunge până la 600 de euro pe lună, Lucrător comercial, cu un câştig mediu lunar de 450 - 600 de euro şi Casier, cu un salariu net lunar de 450 - 600 de euro.

Acestea au fost totodată şi printre cele mai mici oferte salariale de pe piaţă, adresându-se unor candidaţi necalificaţi sau fără experienţă.

În paralel, salariile din Transporturi, Producţie/ Logistică, Vânzări şi Financiar se situează la un nivel mediu, potrivit datelor BestJobs. Printre astfel de poziţii, se numără cea de Manager Transport, cu un salariu mediu net de 800 - 1.300 euro, Gestionar depozit, cu un salariu de 700 - 900 euro, Specialist achiziţii, cu 800 - 1000 euro pe lună şi cea de Contabil, cu 800 - 1000 euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO