Proprietăţi

Constructorul Pasajului Basarab va moderniza o cale ferată de 23 km pentru 200 mil. euro

27.12.2011, 16:48 385

CFR SA a atribuit contractul de modernizare a căii ferate Sighişoara-Aţel, cu o lungime de 23,3 kilometri, consorţiului format din spaniolii de la FCC Construccion şi Azvi şI austriecii de la Alpine.

Valoarea contractului se ridică la 872,6 milioane de lei (207,8 milioane de euro), iar termenul de execuţie este de 36 de luni. Sursa de finanţare este asigurată de Comisia Europeană în proporţie de 85%, restul banilor venind de la guvernul României.

După modernizarea infrastructurii feroviare, se va asigura o viteză maximă de cel puţin 160 km/h pentru trenurile de călători şI 120 km/h pentru cele de marfă.

FCC Construccion, firma spaniolă care a construit Pasajul Basarab dar şI autostrada Timişoara-Arad, este la primul astfel de contract în România. Recent, şeful subsidiarei locale a FCC în România, Sebastien Picaut, declara pentru Ziarul Financiar că îşi propune să diversifice portofoliul de lucrări, în special în domeniul reabilitărilor de căi ferate, dar şi pe segmentul de aeroporturi.

FCC Construccion, unul dintre cei mai mari constructori iberici, este controlat de grupul spaniol FCC, prezent în România şi prin subsidiara Alpine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO