Proprietăţi

Cum şi-au împărţit belgienii de la BelRom proiectele locale

Autor: Cristi Moga

06.03.2011, 23:40 386

Strategiile diferite pe termen scurt şi mediu au dus lasepararea acţionarilor firmei de dezvoltare imobiliară BelRom, faptce a dus la o împărţire a activelor deţinute pe piaţa locală de celmai important jucător de pe piaţa parcurilor comerciale.

Astfel, în timp ce echipa formată din Steven Van Den Bossche şiKris Carton a păstrat parcurile comerciale din Bacău şi Focşani,dar şi terenurile deţinute în Craiova, Deva şi Râmnicu Vâlcea,grupul condus de Carl Decoopman are în portofoliu centrul comercialinaugurat anul trecut în Severin, precum şi terenurile dinBotoşani, Piatra-Neamţ şi Roman, a precizat pentru ZF Steven vanden Bossche.

"Proprietăţile (grupul BelRom - n.red.) au fost împărţite, iarce se află în portofoliul nostru nu va intra pe piaţă, sprevânzare, în următoarea perioadă. Colegii noştri (Carl Decoopman şiHendrik Danneels - n.red.) locuiesc în Belgia şi intenţionează săvândă operaţiunile locale. Domnul Decoopman nu mai este implicat înmanagementul local. Eu şi domnul Cartoon locuim în România şi nuavem de gând să plecăm curând", a declarat Van den Bossche.

BelRom este un grup de investitori intrat pe piaţa locală înurmă cu aproape zece ani. Primele trei parcuri comercialefinalizate - la Sibiu, Târgu-Mureş şi Brăila - au fost vândutepentru mai bine de 230 de milioane de euro către alţiinvestitori.

"Până să venim în România m-am ocupat de o firmă de construcţiidin Belgia. Am început cu trei-patru terenuri aici, printre care şicel din Sibiu. Cu câţi bani am venit, doar soţia îşi maiaminteşte", spune zâmbind Van den Bossche.

Belgianul, alături de Kris Cartoon, intenţionează să deschidăpână la finalul acestui an două parcuri comerciale - în Craiova şiîn Deva -, iar în următoarea perioadă ar putea începe lucrările şila un proiect în Bucureşti, pentru care a fost semnat un contractcu grupul Auchan, ca la Craiova. Investiţiile în proiectele dinCraiova, Deva şi Bucureşti ar putea ajunge la 250 de milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO