Proprietăţi

Leroy Merlin şi Carrefour deschid primele magazine în proiectul din Chitila

Leroy Merlin şi Carrefour deschid primele magazine în proiectul din Chitila

Autor: Mihaela Popescu

23.09.2010, 23:49 708

Primele magazine inaugurate vor fi Leroy Merlin şi Car­refour, acăror deschidere este programată în acest mo­ment pentru 2011, iarinves­tiţiile celor doi retaileri pot fi estimate la peste 40 mil.euro.

Retailerul de bricolaj Leroy Merlin, de­ţinut de grupul francezAdeo, va fi la pri­ma sa inaugurare de magazin în Româ­nia. Larândul său, Carrefour ar putea deschide în Colosseum a 24-auni­tate a reţelei sale locale de hipermar­ke­turi, după ce înultimul an şi jumătate a frâ­nat puternic extinderea pe acestsegment de piaţă.
Colosseum Center, unul dintre cele mai mari proiecte de centrecomerciale de pe piaţa locală, a fost anunţat în 2007, în momentulîn care dezvoltatorii au sem­nat primul contract de închiriere cure­tai­lerul Carrefour. Iniţial, aceştia aveau planificatăfinalizarea primei eta­pe în vara anului 2009.
"Lentoarea cu care am obţinut toate autorizaţiile şi avi­zele de laPrimărie pentru demararea con­strucţiei ne-a întârziat cel maimult. Probabil că prima fază a proiectului va fi gata anul viitor",a declarat Răzvan Voncu, purtătorul de cuvânt al Colosseum.
Acesta a mai precizat că proprie­ta­rul proiectului, compania NovaImobi­liare, a obţinut un credit de la Bank of Cyprus pentru acesteinvestiţii. Zona co­mercială din Chitila, care va include şi unmall în a doua fază de dezvoltare, implică o investiţie totală de350 mil. euro, potrivit datelor anunţate anterior de companie.Dezvoltatorul a semnat con­tractul de construcţie cu firmafran­ceză Bouygues.

70% din spaţii sunt contractate
Nova Imobiliare, companie a gru­pu­lui britanic Modus Properties, asemnat con­tractul cu francezii de la Leroy Mer­lin în toamna lui2008, când au anunţat şi numele celui de-al treilea mare chiriaş alpar­cului de retail - Flanco. La acel mo­ment, reprezentanţii Modusanunţau un grad de ocupare de 70% al parcului de re­tail, avândînchiriată o suprafaţă de 56.000 de metri pătraţi către cei treiretaileri mari.
Leroy Merlin, companie care în acest moment îşi pregăteşte lansareaofi­cia­lă pe piaţa românească, va avea un ma­gazin cu o suprafaţăde vânzare de cir­ca 15.000 de metri pătraţi în centrul Co­losseum.La rândul său, Carrefour a în­chiriat un spaţiu de 16.000 de metripă­traţi în această poziţie, potrivit datelor comunicate anteriorde retailer.

Doar un mall în provincie mai e înconstrucţie
La nivelul pieţei locale, numărulcen­tre­lor comerciale în construcţie este foar­te redus.
Cu excepţia parcului Co­los­seu­m, la care tocmai s-a deschisşan­tierul, în ţară mai există un singur pro­iect mare înde­rulare: mall-ul Gold Plaza din Baia Ma­re, care va fi inauguratîn această toam­nă.
În ultimii doi ani, cele mai multe pro­iecte imobiliare au rămasblocate în dife­rite stadii de construcţie, din lipsă defi­nanţare, astfel încât banii rulaţi în pro­iecte de maridimensiuni sunt în prezent în jurul a 300-400 mil. euro, comparativcu cele 2-3 mld. euro investite în anii 2007-2008, perioadă în carese deschi­deau anual 10-15 centre comerciale, iar numărulapartamentelor nou con­stru­ite a atins noi recorduri după1990.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO