SIGNAL IDUNA TE ASIGURĂ

Sănătatea angajaţilor: Cu SIGURANŢĂ, o investiţie necesară pentru succesul companiei

23.04.2024, 14:40 Autor: Publicitate

Echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională este astăzi din ce în ce mai fragil, iar sănătatea devine mai mult decât o prioritate - o ancoră de stabilitate. În astfel de momente, companiile pot fi un refugiu pentru angajaţi, oferindu-le mai mult decât un simplu loc de muncă - o plasă de protecţie şi sprijinul necesar, asigurându-se că fiecare membru al echipei se simte valorizat şi în siguranţă.

În societatea actuală, piaţa muncii are o dinamică neaşteptată. Valorile s-au schimbat, la fel şi convingerile despre confort şi siguranţă în viaţa particulară şi profesională.

Cei interesaţi să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii, au ca priorităţi de cele mai multe ori timpul, flexibilitatea, recunoaşterea, oportunităţile de dezvoltare, facilităţile etc. – uneori chiar înaintea salariului sau a bunurilor materiale, ceea ce arată importanţa şi necesitatea unor extrabeneficii salariale care să îi sprijine concret în faţa provocărilor cotidiene. Un astfel de kit de siguranţă este asigurarea privată de sănătate, un scut de protecţie în faţa incertitudinilor. Prin eliminarea stresului legat de costurile tratamentelor şi de timpul pierdut în aşteptarea accesării serviciilor medicale necesare, angajaţii sunt mai liniştiţi, se pot concentra mai bine pe sarcinile de la locul de muncă şi pot fi mai productivi. Un om sănătos are o mie de planuri, însă cel bolnav doar unul sigur şi anume să se facă bine.

În plus, o asigurare nu este doar un alt beneficiu extrasalarial, ci reflectă şi preocuparea companiei pentru ca echipa să rămână sănătoasă şi să ştie că orice probleme de sănătate ar întâmpina membrii săi, este prima care le vine în ajutor. Un mediu de lucru plăcut, echilibrat este şi un mediu sănătos fizic şi mental. 

Conform datelor UNSAR, anul trecut, românii au beneficiat de servicii medicale în valoare de 458 milioane lei prin intermediul asigurărilor private de sănătate. Interesul pentru acestea şi numărul de 10 ori mare în ultimul deceniu, reflectă schimbările semnificative în preferinţele consumatorilor, în mentalitatea companiilor angajatoare şi în preocuparea acestora pentru bunăstarea angajaţilor.

Cu SIGURANŢĂ, angajaţii trebuie să fie pe pe primul loc

Acordarea unor beneficii suplimentare pentru acoperirea serviciilor medicale necesare poate face diferenţa în atragerea şi reţinerea angajaţilor talentaţi.  

În România, există trei opţiuni pentru a beneficia de servicii medicale şi anume sistemul public de sănătate, abonamentele medicale private şi asigurările private de sănătate. Principalele provocări în accesarea serviciilor de sănătate publică în România sunt timpul de aşteptare, costul tratamentului şi birocraţia. La rândul său, abonamentul medical vine cu acoperire limitată pentru consultaţii de rutină şi servicii de prevenţie, oferind acces doar în reţeaua proprie. De accea, o asigurare de sănătate pentru angajaţi reprezintă cel mai util beneficiu extrasalarial, oferindu-le acestora siguranţa că pot accesa rapid servicii medicale de calitate, la orice furnizor medical privat din România, fără a le achita din buzunarul propriu. În plus, printr-o asigurare de sănătate de grup, angajaţii pot beneficia de acoperire pentru orice afecţiune preexistentă şi de monitorizare pentru afecţiunile cronice şi grave. Un exemplu elocvent este cel al Georgianei, un manager de proiect dintr-o companie cu 70 de angajaţi din domeniul retail. Ea avea deja un diagnostic de gastrită la momentul intrării în asigurare, care s-a transformat ulterior într-o afecţiune cronică – ulcer, re-diagnosticată în urma unei crize puternice ce a necesitat şi operaţie. În mod normal, ar fi trebuit să meargă la un spital public, unde ar fi aşteptat destul de mult să fie preluată pentru tratament şi intervenţie. Beneficiind de asigurare privată de sănătate SIGNAL IDUNA prin intermediul companiei la care lucrează, Georgiana a putut să se opereze la medicul chirurg dorit şi să beneficieze şi de monitorizare recurentă. Prin intermediul asigurării de sănătate, Georgianei i-au fost acoperite toate serviciile medicale care au inclus intervenţia chirurgicală, analize şi spitalizare. Toate acestea i-au permis să-şi reia în scurt timp activitatea profesională şi pe cea personală.

„Iniţial, am crezut că voi avea de aşteptat câteva ore bune la spitalul de urgenţă, ştiam asta din experienţele anterioare. Însă a existat această cale mai uşoară, de a merge rapid la privat. Probabil că dacă nu aş fi avut asigurarea de sănătate oferită de angajator, care mi-a acoperit integral costurile, nu aş fi mers la doctorul la care doream şi ar fi fost un drum mult mai complicat şi costisitor, pentru recuperare. Dacă înainte aş fi spus clar că prefer alt tip de beneficii la salariu, după această experienţă am apreciat asigurarea la adevărata ei valoare şi mai mult, i-am făcut şi soţului, care nu are de la compania la care lucrează”, a mărturisit Georgiana.

Prin asigurările private de sănătate, angajaţii beneficiază de acces rapid la orice clinică, spital sau laborator medical din România, ceea ce îi ajută să-şi menţină sănătatea şi să evite absenţele prelungite sau frecvente din cauza bolilor sau afecţiunilor medicale.

Construite sub formă de soluţii modulare, asigurările de sănătate SIGNAL IDUNA destinate companiilor, fie că au între 5-10 angajaţi, 11-50 angajaţi sau 50-100 de angajaţi, pot fi construite pe baza celor mai importante două aspecte: nevoile specifice fiecărei companii şi structuri în parte, şi nevoile angajaţilor. În cazul asigurărilor de sănătate destinate companiilor cu 11-50, respectiv 50-100 de angajaţi, poliţa îi poate include şi pe cei dragi: soţ, soţie, parteneri, inclusiv parteneri de acelaşi sex şi copii aflaţi în întreţinere, până la vârsta 26 de ani. Extinderea pachetului este gândită să aducă şi mai mult confort mental echipei, pentru că familia şi cei apropiaţi sunt protejaţi şi deci, în siguranţă.

La SIGNAL IDUNA, înţelegem că fiecare companie are nevoi specifice când vine vorba de asigurarea sănătăţii angajaţilor săi. De aceea, furnizăm opţiuni flexibile, care se pot ajusta perfect cerinţelor fiecărei organizaţii, oferind în acelaşi timp o protecţie completă şi stabilitate financiară atât pentru angajaţi, cat şi pentru business. Doar în 2023 am fost alături de cei peste 200.000 de clienţi din portofoliul de sănătate, acoperind servicii medicale în valoare de peste 149 milioane de lei”, a declarat Daniela Casapu – Membră a Directoratului SIGNAL IDUNA.

Angajatorii pot opta pentru planuri cu primă fixă sau pentru personalizarea completă. Aceştia, fie că sunt companii mari sau IMM-uri, au în plus facilităţi fiscale, prin deducerea costurilor în limita a 400 EURO pe an pentru fiecare angajat. Printr-o asigurare de sănătate această sumă poate oferi o acoperire generoasă pentru servicii în ambulator, spitalizare, afecţiuni cronice şi boli grave, precum cancerul.

“IMM-urile sunt principalul angajator din economie. La fel ca şi companiile mari, acestea se confruntă cu o serie de provocări complexe, mai ales în privinţa resursele umane, care le pot afecta profund performanţa şi capacitatea de creştere. Însă, trebuie să ştie că au la dispoziţie aceleaşi oportunităţi pentru atragerea şi reţinerea angajaţilor ca şi marile corporaţii şi mă refer în acest caz, la asigurările private de sănătate, ca beneficiul extrasalarial. Achiziţia asigurării nu trebuie privită ca un cost pentru companie, ci ca o investiţie în sănătatea angajaţilor şi în viitorul companiei. Cu siguranţă, totul este posibil! şi asta nu doar la nivel personal, cât mai ales din perspectivă de business, pentru că afacerea care îşi protejează riscurile şi se asigură că este pregătită pentru orice, inspiră încredere, ceea ce contribuie şi la menţinerea reputaţiei şi loialităţii clienţilor şi partenerilor”, a adăugat Daniela Casapu – Membră a Directoratului SIGNAL IDUNA.

Oferind acces rapid la servicii medicale pentru orice nevoie de sănătate, în toate reţelele private de sănătate din România, IMM-urile îşi protejează angajaţii, le oferă siguranţă psihologică şi financiară esenţială, iar pe de altă parte, diminuează concediile medicale de lungă durată. De aceea, atât asigurările de sănătate, cât şi cele de viaţă şi de accident de la SIGNAL IDUNA oferă angajatorilor o plasă de siguranţă în caz de nevoie şi arată totodată angajaţilor că sunt apreciaţi şi respectaţi în cadrul organizaţiei. Rezultatul? un mediu de lucru plăcut, echilibrat şi productiv.

SIGNAL IDUNA îşi propune să creeze un mediu profesional mai adaptat şi mai eficient pentru toţi – angajaţi şi angajatori – şi lansează o invitaţie către reprezentanţii companiilor de orice dimensiune şi profil, de a afla împreună ce înseamnă VALOARE în pachetul de angajare. Cum? prin completarea unui chestionar despre cele mai utile beneficii extrasalariale. Timpul necesar este de doar câteva minute. În plus, respondenţii se pot înscrie şi la concurs pentru a câştiga o invitaţie exclusivă la evenimentul BRAND MINDS 2024.

Cu siguranţă, angajaţii merită cele mai bune beneficii! VALOAREA în pachetul de ANGAJARE face diferenţa!

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea SIGNAL IDUNA TE ASIGURĂ