Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Programul Cornul şi laptele se transformă într-un program de mic dejun sănătos

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Programul Cornul...

Autor: Ramona Cornea

05.12.2022, 00:06 311

„Această măsură va rezolva prezenţa activă a copiilor la ore. Faptul că 25% dintre copiii din mediul rural se culcă nemâncaţi şi probabil că nu primesc nici un mic dejun foarte consistent îi face să nu aibă performanţă academică.”

Senatul României a adoptat o iniţiativă legislativă ce propunea modificarea programului Cornul şi laptele, singurul program de alimentaţie şcolară care are acoperire naţională în România. Iniţiatorul acestui proiect de lege, deputatul Cătălin Teniţă, spune că ţinta a fost ca acest program să fie transformat în unul care să le ofere un mic dejun sănătos copiilor.

„Ce am făcut noi a fost să spunem ca în fiecare zi să se dea şi corn, şi lapte, şi fructe. Acum se dau două zile cu lapte, o zi cu iaurt şi două zile cu fructe, iar copiii trebuie să mănânce echilibrat – şi proteine, şi carbohidraţi şi vitamine în fiecare zi”, a spus Cătălin Teniţă în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO