ZF 24

Beze, AIPC: Oferta pe care Generali o va face la Ardaf reprezinta un succes pentru noi

04.03.2009, 18:38 27

Iberian Structured Investments, actionarul majoritar al societatii de asigurari Ardaf (simbol ARDF) recent achizitionat de catre grupul international Generali Holding, a respins de curand propunerea de majorare a capitalului social la Ardaf, urmand sa faca o oferta publica de preluare pentru pachetul de 18% pe care nu il controleaza.

"Faptul ca la Ardaf se va face o ofera publica de preluare de catre Generali reprezinta un pas important pentru Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), aceasta reusind sa impuna respectarea legii”, spune Dumitru Beze, presedintele AIPC.

El este de parere ca oferta pe care o va derula Generali va reprezinta un precedent care ar putea influenta Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa dea un verdict favorabil si in cazul contestatiei depuse de catre fondul de investitii QVT. Anul trecut, fondul american a cerut CNVM sa oblige grupul Rompetrol sa deruleze o oferta publica de preluare pentru Rompetrol Rafinare (RRC), ca urmare a achizitionarii grupului de catre compania kazaha KazMunai Gaz.

"Aceasta oferta ar putea sa fie un precedent nu numai in cazul RRC, cat si in cazul celorlalte companii care se afla in aceasta situatie in momentul de fata. In plus, ar intra bani in piata, ceea ce ar impulsiona Bursa de Valori”, precizeaza Beze.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO