ZF 24

Bitdefender vine cu o „cutie“ care apără „casele inteligente“

Florin Talpeş

Florin Talpeş

Autor: Ioana Nita

30.11.2014, 15:58 266
Compania Bitdefender, contro­la­tă de antreprenorii români Florin şi Mă­ri­u­ca Talpeş, a dezvoltat un produs hardware -  Bitdefender BOX -  prin intermediul căruia se vor securiza  calculatoarele, tabletele şi smartphone-urile, dar şi dispozitive inte­ligente precum smart TV-urile, frigi­derele, sistemele de iluminat sau sistemele de alarmă conectate la internet prin wi-fi. 
 
„În piaţa globală s-a depăşit de mult etapa în care singurele dispozitive conectate la internet erau computerul şi telefoanele mobile. Studiile noastre arată că 31% dintre americani îşi conectează cel puţin un dispozitiv casnic, iar 9% dintre aceştia au un alt terminal decât televizorul conectat la in­ter­­net. Vorbim de dispozitive de supra­ve­ghe­re, termostate, electrocasnice de bu­că­tă­rie sau sisteme automate pentru casă. Am vă­zut astfel ca absolut necesară dez­vol­ta­rea u­nei soluţii de securitate care să le protejeze pe toate acestea şi am început să lu­crăm la Bit­defender BOX acum mai bine de un an de zile“, a precizat Bogdan Du­mi­tru, direc­tor de tehnologie în cadrul Bitdefender. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO