ZF 24

Bursele din Asia au revenit vineri în urcare, în aşteptarea unui acord pentru Grecia

Autor: Vlad Popescu

17.02.2012, 11:51 75

Bursele din Asia au revenit vineri în urcare, datorită semnalelor că guvernele din zona euro vor aproba în scurt timp acordul de finanţare externă a Greciei, dar şi în urma datelor economice pozitive din SUA, transmite Reuters.

Indicele MSCI Asia Pacific al pieţelor asiatice din afara Japoniei a urcat cu până la 1,4% şi era în creştere cu 1% la finalul şedinţei, recuperând în mare parte pierderile înregistrate joi din cauza temerilor privind intrarea Greciei în faliment, după speculaţiile că aprobarea celui de-al doilea acord de finanţare externă pentru statul elen ar putea întârzia din nou.

Bursa din Coreea de Sud a înregistrat cele mai mari creşteri, încheind în urcare cu 1,5% în principal datorită investitorilor străini.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a urcat cu aproape 2%, la maximul ultimelor şase luni, cu creşteri puternice în sectorul financiar şi în rândul exportatorilor.

Moneda euro se tranzacţiona în Asia la 1,313 dolari, revenind de la minimul ultimelor trei săptămâni de 1,2974 dolari atins joi.

Dolarul a urcat la maximul ultimelor trei luni şi jumătate faţă de yen datorită datelor pozitive privind piaţa muncii şi industria manufacturieră din SUA, continuând trendul ascendent declanşat la începutul acestei săptămâni de măsurile de relaxare a politicii monetare anunţate de Banca Japoniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO