ZF 24

Cade ghilotina la Deutsche Bank: Banca germană de investiţii va concedia 800 de angajaţi de rang înalt ca parte a planului de reducere a costurilor

Cade ghilotina la Deutsche Bank: Banca germană de...

Autor: Andrei Şerbănescu

27.04.2023, 12:18 2162

Deutsche Bank AG plănuieşte să concedieze aproximativ 800 de angajaţi din rândurile personalului superior de back-office, ca parte a obiectivului creditorului german de a genera economii suplimentare de 500 de milioane de euro (552 de milioane de dolari), relatează Bloomberg.

Directorul general Christian Sewing a declarat că banca va concedia aproximativ 5% din personalul senior care nu are legătură directă cu clienţii, după ce şi-a mărit obiectivul de reducere a costurilor la 2,5 miliarde de euro. Declaraţiile au fost oferite în cadrul unei convorbiri telefonice cu reporterii, în contextul prezentării rezultatelor din primului trimestru.

Sewing se bazează din ce în ce mai mult pe serviciile corporative şi private ale firmei pentru a impulsiona creşterea, pe măsură ce boom-ul comercial din ultimii ani se stinge, iar Europa se îndepărtează de era ratelor negative ale dobânzilor. În contextul reducerii personalului de back-office, Sewing a anunţat, de asemenea, angajări selective în cadrul băncii corporative, al băncii de investiţii şi al gestionării averilor.

Directorul financiar, James von Moltke, a declarat joi că banca are în vedere noi oportunităţi pentru a-şi stimula activitatea de gestionare a averilor în urma consecinţelor crizei Credit Suisse Group AG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO