ZF 24

CNVM a avizat majorarea de capital de la Ardaf si a dispus blocarea actiunilor emise

04.02.2009, 17:45 18

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a eliberat certificatul de inregistrare a actiunilor emise de compania de asigurari Ardaf in cadrul majorarii de capital derulata la finele anului trecut, pe baza caruia operatiunea a fost inregistrata la Registrul Comertului.

Pe de alta parte, CNVM a blocat pentru doua saptamani transferul celor aproape 370 de milioane de actiuni emise, care fac obiectul unui litigiu, dupa ce doi actionari minoritari ai Ardaf, Clairmont Holdings si Leo Overseas, au contestat in instanta majorarea de capital.

Cele doua vehicule detinute de administratorul american de fonduri de investitii Firebird au cerut CNVM sa blocheze majorarea de capital de la Ardaf. Ele considera ca actionarul majoritar al Ardaf, grupul Generali PPF trebuie sa deruleze mai intai o oferta publica de preluare pentru restul de actiuni Ardaf. Generali PPF a preluat anul trecut pachetul majoritar de 72,7% din actiunile Ardaf prin tranfer direct de la fondul de investitii ceh PPF. Generali PPF este un joint venture intre grupul italian din industria asigurarilor Generali si fondul ceh PPF.

Capitalul Ardaf a fost majorat cu circa 37 mil. lei (8,6 mil. euro) in urma unei decizii a actionarilor, din octombrie 2008. La majorare a participat insa doar actionarul majoritar, intrucat pretul de subscriere, de 0,1 lei, era superior celui din piata, de 0,05 lei. In prezent, capitalizarea Ardaf este de circa 11,7 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO