ZF 24

Commerzbank ar putea apela la ajutorul guvernamental. Deutsche Bank inca profita de criza

19.10.2008, 12:59 11

Commerzbank ar putea apela la ajutorul Guvernului german, care a lansat un plan de salvare a sectorului bancar de 50 miliarde euro, informeaza Reuters.

"Vom analiza la calm cum arata pachetul si daca aceasta este o optiune viabila pentru noi. Consider ca este de datoria oricarui bancher sa analizeze o eventuala participare la program pentru ca posibilitatea de a oferi mai multe imprumuturi, ceea ce este crucial in astfel de momente, tine de puterea capitalului pe care il detinem", a declarat Martin Blessing, CEO al Commerzbank.

Spre deosebire de Commerzbank, banca rivala Deutsche Bank, prin CEO-ul sau Josef Ackermann a declarat pentru revista germana Bild, ca "Deutsche Bank nu are nevoie de capital din partea statului". Cea mai mare banca din Germania nu se afla "in acest moment" in pericol, in ciuda crizei financiare care a paralizat sistemul financiar global. "Suntem una din cele mai puternice si bine capitalizate banci din lume. Am castigat clienti, depozite si cota de piata in aceasta criza", a mentionat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO