ZF 24

Creditele din strainatate, o solutie pentru redresarea afacerilor lui Georgica Cornu

28.10.2008, 16:23 39

Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara, Georgica Cornu, se gandeste sa ia credite de la banci din strainatate, pentru ca la bancile din Romania pare sa nu mai aiba succes din cauza conditiilor de creditare, scrie Banateanul. Pentru ca afacerile sale s-au dezvoltat in mare parte din credite si leasing, Cornu a declarat ca are mult de furca in relatia cu băncile, dar si cu creditorii. Un motiv de stagnare a afacerilor este si campania electorala.

"Criza este destul de grava, dar la televiziune si din Guvern aud numai ca sunt ajutate bancile, despre mediul de afaceri nu se spune nimic. Banii ajung la banci, dar de la banci la mediul de afaceri ajung foarte greu. Anul trecut, creditul bancar era pentru o firma cu rating bun, cum am eu, de BUBOR + 1,5-1,8%, acum este BUBOR + 3,2-3,3 %. Asadar, dobanzile ajung la minimum 21% si, in unele cazuri, sunt de 30%. Este foarte greu pentru firmele cu un buget si care au făcut previziuni si au intocmit documente oficiale. Infrastructura, de exemplu, nu este finantata si nu este normal ca domenii importante pentru Romania sa nu fie ajutate. Eu m-am dezvoltat numai cu credite si leasing, nu am avut bani tinuti la saltea", a declarat Cornu. Campania electorala care începe zilele acestea pune beţe in roate o data in plus, deoarece, dupa afirmatiile omului de afaceri, licitatiile sunt blocate. Si decontarea se face foarte greu, fiind probleme cu creditorii.

Citeste mai mult despre problemele financiare ale omului de afaceri Georgica Cornu pe www.banateanul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO