ZF 24

Criza pune la pamant cazinourile din Romania

20.03.2010, 15:42 298

Nu numai romanii cu salarii obisnuite saracesc din cauza crizei,ci si milionarii isi vad conturile subtiate. Si uite asa, din cauzalipsei de lichiditati, jocurile de noroc nu mai au cautare, iarsalile se inchid rand pe rand.

Bucurestiul, dar si alte orase, devenise la un moment dat oadevarata Mecca a jocurilor de noroc. Aproape ca nu exista cartiercare sa nu fie dotat cu cel putin o sala plina de aparate.

Acum, insa, situatia s-a schimbat complet. Multe cazinouri s-auinchis, iar alti patroni se grabesc sa isi inchida afacerile. Dacacineva i-ar fi intrebat acum un an cum le merge firma, toti ar firaspuns: "minunat!"

Bineinteles, exista explicatii. Presedintele AsociatieiOrganizatorilor de Cazinouri din Romania (AOCR), SorinConstantinescu, spune ca schimbarea legislatiei exact in perioadacrizei a dus la ingroparea acestui tip de afacere.

"Mai precis, taxele s-au marit de trei ori! Iar a doua cauza:oamenii joaca mai putini bani pentru ca nu mai au afaceri sau pursi simplu sunt rezervati", a spus Sorin Constantinescu.

Astfel, cei care in vremurile bune jucau la cazinou o mie deeuro, acum arunca pe masa doar o suta.

Si viitorul este tot mai negru in domeniu. Impatimitii joculuinu vor mai avea unde sa isi arunce nici ultimii 10 euro. Vor ramanedeschise mai putin de jumatate din salile de joc existente. InBucuresti, de exemplu, din noua sali, cinci sunt de vanzare.Aproape nimeni insa nu vrea sa riste intre 2 si 8 milioane de euroca sa le tina pe linia de plutire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO