ZF 24

Generali simte gustul profitului dupa trei ani de pierderi

01.04.2008, 20:00 17

Generali, una dintre primele zece companii din piata asigurarilor, a revenit pe profit in 2007, dupa ce timp de trei ani consecutivi a mers pe pierdere. Compania a obtinut un castig net de circa 1 mil. euro (aproape 3,5 mil. lei), comparativ cu o pierdere de 8,8 mil. euro (circa 31 mil. lei) in 2006. Din 2004 pana in 2006, adica timp de trei ani la rand, asiguratorul a inregistrat pierderi cumulate de 14,2 mil. euro, din cauza investitiilor in extindere.

"Am schimbat strategia de vanzare si am limitat cat am putut cresterea pe asigurari Casco. Am majorat tarifele si am introdus o fransiza (partea din paguba pe care o plateste asiguratul - n.r.) de cel putin 150 de euro, in functie de masina, si din aceasta cauza cresterea primelor brute subscrise nu a fost foarte mare anul trecut", a declarat pentru ZF Tudor Moldovan, directorul general al Generali.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care este profitul estimat pentru 2008 si ce investitii si-au planificat pentru anul in curs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO