ZF 24

Grecul Kyriakos Xydis a plecat din funcţia de vicepreşedinte pe retail al Bancpost după cinci ani

Foto Victor Ciupuliga

Autor: Razvan Voican

18.03.2014, 00:00 496

Bancpost, controlată de grupul Eurobank aflat sub controlul statului elen, şi-a redus structura de conducere executivă la patru posturi, Kyriakos Xydis încheindu-şi mandatul de vicepreşedinte executiv responsabil cu distribuţia din retail. Surse de pe piaţă afirmă că atribuţiile sale au fost preluate de George Georgakopoulos, care avea un post de vicepreşedinte executiv însărcinat cu creditul de retail. Xydis, 48 de ani, venise în Bancpost în 2008 în mandatul fostului CEO Manuela Plăpcianu şi a rămas singurul vicepreşedinte menţinut în funcţie din echipa acesteia.

El a pilotat retailul în cea mai dură perioadă a crizei, considerând perioada 2009 – 2011 un adevărat test de management. De la începutul acestui an Xydis a preluat poziţia de CEO al Eurobank Business Services Grecia, o subsidiară a grupului Eurobank specializată în servicii de suport în domeniul managementului resurselor umane, inclusiv în gestionarea şi procesarea salariilor. Şef pe retailul Bancpost rămâne George Georgakopoulos, care lucrează în bancă tot din 2008, dar care a fost promovat pe un post de vicepreşedinte de-abia în 2012. Mai ales în condiţiile căderii pieţei creditului, era o situaţie bizară ca banca să aibă un vicepreşedinte dedicat creditului pentru persoane fizice şi altul responsabil cu restul businessului de retail.

WikiZF: Profilul companiei Bancpost

În prezent echipa de top management a Bancpost este formată din Anthony Hassiotis – preşedinte, devenit anul trecut şi şef al diviziei care coordonează subsidiarele din regiune ale Eurobank, George Georgakopoulos, vicepreşedinte pe retail, Aris Vrongistinos, vicepreşedinte pe operaţiuni şi IT şi Codin Năstase, vicepreşedinte pe risc instalat în urmă cu un an. Mihai Bogza este preşedintele consiliului de administraţie din 2005.  Eurobank, intrată anul trecut sub controlul statului, ar urma să fie privatizată. Până la toamnă ar urma să fie decisă şi soarta subsidiarelor din regiune, inclusiv a Bancpost, fiind luată în calcul şi varianta vânzării.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO