ZF 24

Infopress investeste 25 milioane euro intr-un greenfield din Ungaria

12.12.2007, 18:24 18

Infopress Group, cel mai mare grup de tipografii din sud-estul Europei, demareaza greenfield-ul in Ungaria. Ratiunile acestei investitii sunt in acelasi timp marimea pietei de tipar din Ungaria, care este de doua ori mai mare decat cea din Romania, cat si volumul substantial de tiparituri exportat de Infopress in ultmii ani in Ungaria.

Investitia in tipografia din Ungaria va depasi 25 de milioane de euro.

Constructia tipografiei incepe la finalul anului 2007, aceasta devenind functionala in primavara lui 2008. Terenul achizitionat este de 70.000 mp si se afla in apropiere de capitala Ungariei, Budapesta.

In noiembrie 2007, reprezentantii KVOS, fondul de investitii islandez care in 2005 a preluat Infopress, au anuntat formarea grupului de tipografii Infopress Group compus din Infopress (Romania) si Delta+ (Bulgaria). Planurile Infopress Group includeau la acea ora doua greenfield-uri, unul in Ungaria si unul in Bucuresti - Romania.

Cifra de afaceri Infopress Group in acest an este de 80 milioane euro, preconizand ca in 2008 sa ajunga la 110 milioane euro.
Investitiile anuntate de Infopress Group in urmatoarea perioada depasesc 35 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO