ZF 24

Le Monde numeste o femeie in functia de redactor-sef pentru prima data in istoria publicatiei

20.01.2010, 11:51 26

Le Monde, unul dintre cele mai importante ziare din Franta, anumit la inceputul acestei saptamani o femeie in functia deredactor-sef. Aceasta decizie reprezinta o premiera in istoria de65 de ani a publicatiei, scrie The New York Times.

Noul redactor-sef, Sylvie Kauffmann, in varsta de 55 de ani,fost redactor-sef adjunct si corespondent in Asia de Sud Est pentruLe Monde, il va inlocui pe Alain Frachon, numit in functie in 2007.Kauffman lucreaza in cadrul ziarului din 1988.

"Este o slujba foarte antrenanta si interesanta, insa este sidificila, din cauza problemelor pe care le intampina domeniulpresei scrise", a spus Kauffmann.

Ea a marturisit ca este o "provocare majora" sa conduca un ziarcu traditie, care se chinuie sa se autofinanteze in erainternetului.

"Le Monde este un ziar conservator", a spus ea. "Traditiile sivalorile joaca un rol important. Acum ne aflam insa la poalelemuntelui. Trebuie sa ne schimbam, sa devenim inovativi, sa damdovada de imaginatie".

Kauffmann a spus ca numirea sa marcheaza "sfarsitul unei ere"pentru Le Monde, insa a subliniat ca sexul sau "nu a fost un factordecisiv".

Nascuta la Marsilia, ea a debutat la Agence France-Presse, ceamai importanta agentie de stiri din Franta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO