ZF 24

O oferta "indulcita" de preluare a Yahoo ar putea afecta marii investitori

28.02.2008, 19:26 9

Multi dintre marii investitori la Yahoo ar putea pierde bani daca Microsoft isi va "indulci" oferta de 31 de dolari pentru preluarea companiei de cautare pe internet, conform unui analist citat de MarketWatch.

Acest lucru s-ar putea intampla daca se tine cont de faptul ca cei care detin o mare parte din actiuni Yahoo detin si o mare parte din actiuni la Microsoft, conform analistului de la FBR Research, David Hilal.

Yahoo a respins oferta Microsoft, considerand oferta ca "subevaluand" compania. Pana acum, Microsoft nu a initiat o oferta mai mare, dand nastere speculatiilor cu privire la urmatorul pas al gigantului software.

Este un fapt comun ca fonduri mari de investitii sa detina actiuni si la Yahoo si la Microsoft, aceasta fiind dilema cu care se confrunta investitorii.

Conform lui Hilal, 18 din cei mai importanti 25 de detinatori de actiuni la Yahoo (care detin aproximativ 48% din actiuni), au investit mult mai mult in actiuni de la Microsoft. Daca Microsoft va indulci oferta cu trei dolari pe actiune, institutiile care detin actiuni Yahoo si o participatie mai mare la Microsoft, ar fi "perdantii" in acest scenariu, Hilal considerand ca este mult mai in avantajul acestora sa accepte oferta neindulcita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO