ZF 24

Organizatia Mondiala a Turismului propune Romaniei infiintarea unei structuri similare fostei ONT

09.07.2007, 14:13 62

Organizatia Mondiala a Turismului (OMT) a propus Romaniei infiintarea unei Organizatii Nationale pentru Turism, care sa fie construita pe o structura similara fostei ONT, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, Lucia Morariu, secretar de stat in Ministerul Comertului si Turismului.
"Aceasta institutie ar urma sa fie un partaneriat public-privat. Eu sunt de acord cu o asemenea forma de organizatie", a spus Lucia Morariu.
Fostul ONT (Organizatia Nationala pentru Turism) a fost pana in 1990 administrator national al bazei turistice si detinea agentii de turism, hoteluri si mijloace de transport. Dupa 1990, institutia a fost divizata in mai multe companii, o parte dintre ele fiind privatizate si altele dand faliment.
Secretarul de stat a adaugat ca viitoarea Organizatie Nationala pentru Turism ar urma sa fie in subordinea Ministerului Comertului si Turismului, iar secretarul de stat pentru Turism ar prelua si functia de presedinte al acestei institutii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO