ZF 24

Reportaj BM: Criza in Amsterdamul american, orasul care poate pastra orice secret

Reportaj BM: Criza in Amsterdamul american, orasul care poate pastra orice secret
20.03.2010, 14:31 18

E de ajuns sa faci un singur pas in aeroport ca sa-ti dai seamaca ai ajuns in Las Vegas. Minicazinouri ii intampina inca de laiesirea din avion pe cei 40 de milioane de turisti care vin anualin capitala mondiala a distractiei si nu putini sunt cei ce seopresc pret de cateva minute sau de cativa dolari, mai bine zis, casa-si incerce norocul la unul dintre cele 1.234 de aparate.

"Aproape toti cei care sosesc in Las Vegas vin cu un singurgand: sa plece de aici milionari. Restul sunt oameni de afacericare participa la vreunul din cele peste 22.000 de evenimenteorganizate in fiecare an", spune Jennifer, soferul companiei delimuzine si masini de lux Bell Trans, o americanca de origine dinNew Jersey, mutata in Vegas in tinerete, cand voia sa se facadansatoare. Acum insa, la 40 si ceva de ani, prefera o meserie cevamai departe de lumina reflectoarelor.

"Cea mai mare suma pierduta la masa mea a fost de aproape unmilion de dolari (735.000 de euro). Istoric vorbind, au fost insasi cazuri mai grave, pentru ca de multe ori oamenii nu stiu cand sase opreasca", spune un crupier de la Bellagio, vestitul hotel dinOcean's Eleven.

Criza si-a facut totusi simtite efectele si aici. Cititi unreportaj din Las Vegas pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO