ZF 24

Românii pot cumpăra de luni, 15 aprilie, titluri de stat Tezaur, pe 1 sau 3 ani, la dobânzi de 6% şi, respectiv, 6,85% pe an

Românii pot cumpăra de luni, 15 aprilie, titluri de...

Autor: Roxana Rosu

12.04.2024, 14:06 2177

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, într-o nouă emisiune de titluri de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%, a anuntat vineri Ministerul de Finante.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi pot fi cumpărate astfel:

  • Între 15 aprilie 2024 – 9 mai 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spatiul Privat Virtual pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.
  • Între 15 aprilie  – 10 mai de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;
  • Între 15 aprilie  – 9 mai  în mediul urban şi 15 aprilie – 8 mai în mediul rural, prin  Poşta Română

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO