ZF 24

Starbucks se confrunta cu un declin al profitului de 21%

01.04.2008, 10:54 34

Ca urmare a scaderii numarului de clienti, Starbucks a raportat un declin al profitului cu 21% pentru trimestrul doi, informeaza New York Times.

Profitul net inregistrat de companie a scazut la 108,7 milioane dolari, de la 150,8 milioane dolari, in acelasi trimestru al anului anterior.

Raportul a venit la o saptamana dupa ce Starbucks, cel mai mare lant de cafenele din lume, a atentionat ca va avea venituri sub asteptari si a redus previziunile privind profitul pentru anl 2008.

"Anul fiscal 2008 este un an de tranzitie si, desi rezultatele noastre financiare sunt cu siguranta lovite de frecventarea redusa a cafenelelor noastre din SUA, consideram ca pe masura ce vom continua sa ne implinim planurile de reasezari, vom reinvigora experienta Starbucks pentru clientii nostri", a declarat Howard Schultz, presedintele companiei, al boardului director si CEO.

Schultz, care l-a inlocuit in ianuarie pe James Donald ca CEO al companiei, a declarat ca rezultatele sunt influentate in cea mai mare parte de afacerile de pe continentul american, care aduc 77% din profitul total al Starbucks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO