ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
11.09.2014, 19:39 69

Cele mai importante ştiri de astăzi, 11 septembrie

Cu un comisar responsabil de fondurile europene, suntem condamnaţi să luăm 100% din banii UE

România nu va mai avea nicio justificare dacă nici acum nu va lua 100% din banii UE alocaţi pentru perioada 2014-2020, în condiţiile în care Corina Creţu a devenit numărul 1 în UE în fonduri europene pentru dezvoltare. Corina Creţu va fi învestită cu unul dintre cele mai importante mandate în cadrul viitoarei Comisii Europene - politica regională (REGIO), care gestionează peste 350 mld. euro în următorii şapte ani şi care alimentează jumătate din fondurile structurale alocate României. Mai multe detalii aici. 

Leii sunt mai scumpi: băncile se împrumută la cea mai mare dobândă din ultimele patru luni

Robor la 3 luni, indicatorul utilizat de bănci ca referinţă pentru costul creditelor  de retail în lei, a crescut cu o jumătate de punct procentual (respectiv cu 25% din valoarea iniţială) într-o singură săptămână din cauza evaporării subite a unei părţi din lichiditatea sistemului bancar. Indicatorul a ajuns ieri la 2,8% pe an, un maxim al ultimelor patru luni. Mai multe detalii aici.

TCE 3 Brazi, firma lui Culiţă Tărâţă, intră în faliment

TCE 3 Brazi, firma omului de afaceri Culiţă Tărâţă, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, a intrat în faliment după ce şi-a cerut intrarea în insolvenţă în urmă cu trei luni.“Dispune începerea procedurii falimentului debitorului T.C.E. 3 BRAZI S.R.L., prin procedură simplificată”, se arată într-un anunţ public pe site-ul tribunalului Neamţ. Mai multe detalii aici.

eMAG lansează o nouă categorie de produse, pentru care estimează vânzări de 30 mil. lei în primul an

Retailerul online eMAG.ro a început să vândă mobilă şi decoraţiuni interioare, odată cu lansarea categoriei Home&Deco, pentru care estimează vânzări de 30 de milioane de lei în primul an, a anunţat compania. eMAG a încheiat contracte cu 34 de vendori pentru această categorie şi are listate deja peste 10.000 de produse din secţiunile Bucătărie şi servire, Curăţenie şi întreţinere, Mobilier, Saltele, Decoraţiuni. Mai multe detalii aici.

Războiul politic dintre Ungaria şi Norvegia, o ţară est-europeană contra unuia dintre cele mai bogate state din lume

Transformările interne ale UE şi criza ucraineană fac să treacă aproape neobservat un conflict din chiar sânul Europei între valori şi ideologii diferite, între un stat est-european care până nu demult depindea de banii străinilor dar care acum şi-a propus să nu mai urmărească valorile tradiţionale occidentale şi una dintre cele mai bogate ţări din lume, un gardian al acestor principii. Mai multe detalii aici. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO